• Slávnostné oceňovanie víťazov

          • Slávnostného oceňovania víťazov predmetových a postupových súťaží regiónu Prievidza sa zúčastnili žiaci: Lukáš Dolinaj - geografická a dejepisna olympiáda, Matúš Hlinka - dejepisna olympiáda, Lucia Dolinajová a Simon Plekanec - OK Šaliansky Maťko, Karolína Hájičková - OK Slávik Slovenska.

            Našim šikovným žiakom gratulujeme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné oceňovanie víťazov.

          • Poďte podporiť náš projekt do predajne COOP Jednota!

          • V 6. ročníku nadačného programu podpory lokálnych komunít zameraného na podporu rozvoja slovenských miest a obcí bol do záverečného hlasovania vybraný projekt výstavby altánku v Základnej škole, za ktorý môžete hlasovať v COOP Jednota Valaská Belá v termíne od 15.5.2022 do 15.6.2022.

            Príďte zahlasovať a podporiť tak náš projekt!

            ĎAKUJEME :)

            Hlasovanie za projekt

            Hlasovanie za projekt bude prebiehať od 15.5.2022 do 15.6.2022 COOP Jednota Valaská Belá. V predajni bude k dispozícii hlasovacia urna s popismi troch projektov. Zákazníci vhodením žetónov do urny zahlasujú za projekt, ktorý si vybrali a chcú ho podporiť. Žetóny dostanú zákazníci pri pokladniach za každý nákup podľa nasledujúceho mechanizmu.

            Mechanizmus vydávania žetónov

            Za každých 5 EUR zo zrealizovaného nákupu dostane zákazník 1 žetón (nákup nie je potrebné rozdeľovať na menšie časti). Napríklad za nákup v celkovej hodnote 5,10 EUR dostane zákazník 1 žetón, za 12,50 EUR dostane 2 žetóny, za 29,90 dostane 5 žetónov.

          • Škola v prírode

          • Žiakom III. A triedy sa vyučovanie prenieslo do krásnej prírody okolia Chaty Homôlka. Triedna učiteľka Alenka Baginová a pedagóg - zdravotník Dominika Furková vypĺňajú pobyt školy v prírode vzdelávacími aktivitami, pohybom v prírode, ako aj povzbudzovaním našich hokejistov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode.

          • ENGLISHSTAR

          • Dňa 5.5.2022 sa na našej škole uskutočnila medzinárodná súťaž v anglickom jazyku ENGLISHSTAR, ktorá prebieha medzi základnými školami. Cieľom súťaže je žiakov motivovať zábavnou formou k štúdiu anglického jazyka. Do súťaže sa zapojilo 49 žiakov zo siedmych tried. Výsledky súťaže by mali byť zverejnené najneskôr do 20.6.2022.

          • Slávik Slovenska

          • Dňa 12.5.2022 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže SLÁVIK SLOVENSKA. Našu školu reprezentovali žiačky: Karolína Hájičková v prvej kategórii (žiaci 1. až 3.roč.), Natália Mišincová v druhej kategórii (žiaci 4. až 6.roč.). O hudobný doprovod sa postarala pani učiteľka Petra Furková. Karolínka Hájičková si vyspievala krásne druhé miesto. Srdečne gratulujeme!

          • Pešo do školy opäť v máji

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pešo do školy opäť v máji.

            Dňa 10.5.2022 sa uskutočnila školská akcia "Pešo do školy" pri príležitosti oslavy svetového dňa Pohybom ku zdraviu, ktorý sa oslavuje už od roku 2003. Poukazuje na riziká fyzickej pasivity, na problém pohodlného sedavého spôsobu života a z toho plynúceho vzrastajúceho počtu chronických ochorení spôsobených nedostatkom pohybu.

            CIEĽOM tohto dňa je zvýšenie verejného povedomia o zdravom životnom štýle, založeného na dostatku primeraných pohybových aktivít.

            Zapojili sa všetci aktivní žiaci a pedagógovia, ktorí neradi sedia...

            "Opäť sa nám to páčilo, takto ráno sa spoločne stretnúť a rozhovorom s kamarátmi začať deň :-) ...

          • Deň Zeme

          •  

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

            Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Oslavujeme ho od roku 1970. Jeho cieľom je uvedomenie si, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné, preto sa treba venovať otázkam životného prostredia a prostredníctvom spoločného celosvetového úsilia chrániť poklady Zeme pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov žijúcich na Zemi. Aj naša škola oslávila tento deň prostredníctvom rôznych aktivít a projektov. Deti prvého stupňa čistili okolie školy, kreslili rôzne obrazové materiály. Ozdobili si priestory družiny motívmi Zeme. Žiaci druhého stupňa na vyučovacích hodinách vytvárali informačné materiály a pekné plagáty. 

          • Slávik

          • Dňa 20.4.2022 sa konala súťaž v ľudovom speve - Slávik Slovenska. Školského kola sa zúčastnilo 12 žiakov z ročníkov 1. až 6.

            I. kategória 1. miesto: Karolína Hájičková

                               2. miesto: Nella Abrahámová

                               3. miesto: Valentína Furková

            II. kategória 1. miesto: Natália Mišincová

                                2. miesto: Lukáš Dušička

                                3. miesto: Dorota Novotková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávik.

          • Noc s Andersenom 2022

          • 17. ročník rozprávkovej Noci s Andersenom na Slovensku sa uskutočnil na našej škole 1. 4. 2022.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc s Andersenom 2022.

            1. 4. 2022 sa uskutočnil 17. ročník akcie Noc s Andersenom. Podujatie, ktoré nieslo názov Z rozprávky do rozprávky, otvorili tancom žiačky 4. a 6. ročníka, pani vychovávateľka s deťmi z ŠKD (1. a 2. ročník) a pani učiteľky divadielkom o Popoluške. Organizačne pomáhali niektorí žiaci 5. – 7. ročníka a vďaka nim, pani učiteľkám, pani asistentkám a pani vychovávateľke, ktoré sa zmenili na rozprávkové bytosti, mali žiaci 1. stupňa možnosť zúčastniť sa dobrodružnej cesty po rozprávkových stanoviskách (Malá morská víla, Cisárove nové šaty, Dievčatko so zápalkami, Snehulienka a 7 trpaslíkov, Popoluška). Jednotlivými stanoviskami sme si pripomenuli nielen svetoznámeho rozprávkara H. Ch. Andersena, ale aj nášho zberateľa ľudových rozprávok P. Dobšinského. Na ceste žiakov viedli indície, prekonávali rôzne prekážky, plnili rôzne úlohy. Po absolvovaní dobrodružnej cesty a úspešnom vyriešení hesla „NECH AJ V ŽIVOTE VÍŤAZÍ LEN DOBRO NAD ZLOM“ vyvrcholila očakávaná akcia, tzv. vankúšová bitka a diskotéka.

            *Akcie sa zúčastnilo sa 56 žiakov 1. stupňa a 12 žiakov 2. stupňa (z toho 33 chlapcov a 35 dievčat).

          • Deň modrého trička

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň modrého trička.

            Dňa 22. marca si naša škola pripomenula mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie životného prostredia a pre rozvoj ľudskej spoločnosti. A to nie len oblečením si modrého trička ako symbolu tejto vzácnej a nevyhnutnej tekutiny. V priebehu niekoľkých dní, sa na našej škole uskutočňovali rôzne aktivity a projekty, ktoré podporili informovanosť verejnosti o jej význame. Deti prvého stupňa s veľkým zanietením čistili brehy Belanky, kreslili rôzne obrazové materiály. Usilovne pracovali aj v školskom klube detí – ozdobili si priestory družiny motívmi vody, robili pokusy s odparovaním a vytvorili „živú“ kvapku vody. Žiaci druhého stupňa na hodinách informatiky, výtvarnej výchovy a biológie – vytvárali informačné materiály a prospekty s témou Ako šetriť vodou v domácnosti a Ochrana vodných tokov. Veľkým prínosom bola aj práca ľudí, ktorí s naším turistickým krúžkom vyčistili brehy Belanky. Všetkým patrí veľká vďaka!

          • Ponožková výzva

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ponožková výzva.

            21.3. Svetový deň Downovho syndrómu

            Ponožková výzva je určená všetkým, ktorí chcú podporiť ľudí s Downovým syndrómom. Táto výzva nám pripomína, že každý sme iný a práve to robí náš svet pestrejším, zaujímavejším a inšpirujúcim. Aj my sme si v tento deň na znak oslavy ľudskej jedinečnosti dali dve rozdielne ponožky. Do výzvy sa zapojili všetky ročníky a aj pani učiteľky.

          • Morena

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Morena.

            "Morena, Morena, kde ťa ponesieme?

            Tam dolu k potoku, tam ťa zahodíme..."

            Tradíciou našej školy je v tomto období "Vynášanie Moreny a Dedka" ako symbol ukončenia zimy a príchodu jari.