• Pešo do školy

          • V pondelok dňa 22.5.2023 sa uskutoční školská akcia "Pešo do školy" pri príležitosti oslavy svetového dňa Pohybom ku zdraviu, ktorý sa oslavuje už od roku 2003. Poukazuje na riziká fyzickej pasivity, na problém pohodlného sedavého spôsobu života a z toho plynúceho vzrastajúceho počtu chronických ochorení u detí spôsobených nedostatkom pohybu.

            CIEĽOM tohto dňa je zvýšenie verejného povedomia o zdravom životnom štýle, založeného na dostatku primeraných pohybových aktivít.

            Zapojenie sa bude prebiehať nasledovne. Pešo do školy pôjdeme spolu s pedagogickým dozorom zo štyroch stanovíšť:

            1. Pastierky- odchod "pešibusu" zo zastávky o 7,00 hod. /Furková P., Furková G., Dušičková G./

            2. SaarGummi- odchod "pešibusu" o 7,00 hod. /Juríková N./

            3. Krištáľ - odchod "pešibusu" zo zastávky o 7,00 hod. /Mokrišová L., Mihálková P./

            4. Škrípov- odchod "pešibusu" zo zastávky pri futbalovom ihrisku o 7,00 hod. /Furková D./

            V prípade nepriaznivého počasia bude akcia zrušená. Tešíme sa na Vás.

          • Okresné kolo Super Florbal Chlapci

          • Ďalšie víťazstvo našich šikovných žiakov Žiaci 8. a 9. ročníka získali 1. miesto v Super Florbale - Pohár žiakov pod vedením pani učiteľky N. Juríkovej. Okres Prievidza budú reprezentovať naši žiaci:

            Kevin Sondor IX.A

            Adam Kočka IX.A

            Matúš Nemček IX.A

            Marek Furka VIII.A

            Lukáš Dolinaj IX.A

            Dominik Kochan IX.A

            Tomáš Madaj VIII.A

            Martin Slíž VIII.A

            Daniel Furka VIII.A

          • Okresné kolo Super Florbal

          • Ďalší krásny úspech pre našu školu

            Žiačky 7.- 9. ročníka po postupe z obvodového kola nás úspešne reprezentovali na okresnej súťaži vo florbale. V OK Super florbal POHÁR žiačok ZŠ sa umiestnili na 3. mieste žiačky:

            1. Zuzana Procházková VII.A

            2. Kristína Cúciková IX.A

            3. Marianna Gabašová IX.A

            4. Sára Veronika Nemčeková IX.A

            5. Claudia Matejová IX.A

            6. Klaudia Kocúrová VIII.A

            7. Laura Bernátová VII.A

          • Slávik Slovenska

          • Slávik Slovenska je celoštátna spevácka súťaž detí a mládeže v interpretácii ľudovej piesne. Dnes sa uskutočnilo okresné kolo súťaže Slávik Slovenska v CVČ v Prievidzi a našu školu reprezentovali v prvej kategórii Nellka Abrahámová, v druhej kategórii Karolína Hájičková a v tretej kategórii Lukáš Dušička. Žiakov doprevádzala na husliach pani učiteľka Petra Furková. Všetci krásne odspievali a Karolínka Hájičková sa umiestnila na úžasnom 1.mieste. Spolu s pani učiteľkou budú našu školu reprezentovať na krajskom kole.

          • Deň Matiek

          • 14.5.2023 - Deň matiek je deň, kedy sa vzdáva úcta matkám a materstvu. Na Slovensku sa deň matiek oslavuje druhú májovú nedeľu. Dnes si pre mamičky pripravili krásny program aj naši žiaci z folklórneho a divadelného krúžku pod vedením pani učiteľky Petry Furkovej.

          • Turistický krúžok

          • Na dnešnom turistickom krúžku naši turisti vyrazili z lazu od Kuricov, potom prešli lazy Hírešovci, Javorčekovci, Martinčatovci, Môcikovci, Lapšovci a nakoniec ukončili svoju krásnu túru na Škrípove

          • Stavanie Mája

          • S príchodom mája, mesiaca lásky, prišiel i k nám zvyk stavania májov, stromov, ktoré sú symbolom víťazstva jari nad zimou, života nad smrťou a znovu sa obnovujúcej prírody a lásky. Zvyk a túžba prejaviť lásku svojej milej postaveným májom sa zachováva doteraz ako jeden z krásnych tradičných zvykov. Dnes sme si taký máj postavili aj pred našou základnou školou za pomoci našich deviatakov, žiakov z prvého stupňa a našich najmenších žiakov z materskej školy, ktorí máj krásne ozdobili stužkami a zároveň si aj zaspievali a zatancovali.

          • Krajské kolo geografickej olympiády

          • Dňa 26.4.2023 sme sa zúčastnili krajského kola geografickej olympiády. Žiak Lukáš Dolinaj úspešne zvládol monotématickú a praktickú časť. Našu školu bude reprezentovať na celoslovenskom kole. Žiaka pripravovala p. uč. Mgr. E. Lapšová.

          • Škola v prírode

          • Škola v prírode pre žiakov 3.ročníka v termíne od 24.4.2023 do 28.4.2023. Vedúce: Mgr. Natália Juríková, Mgr. Dominika Furková, zdravotníčka: Mária Sýkorová.

          • Deň Zeme - 22.4.

          • Nie sme ľahostajní k rozsiahlemu poškodzovaniu životného prostredia. Pri príležitosti Dňa Zeme si naši pedagógovia a žiaci v priebehu niekoľkých dní pripravili rôzne environmentálne aktivity. Počas vyučovania a v školskej družine tvorili obrazové a informačné materiály. Žiaci štvrtého ročníka si aj tento rok založili zeleninové záhony. Zapojili sme sa do celosvetovej kampane Hodina Zeme, tým, že sme symbolicky vypli svetlá na jednu hodinu. Veľkým prínosom pre životné prostredie bola naša školská akcia v piatok 21. 4. 2023, kedy sme spojili príjemné s užitočným. Pekný slnečný deň sme strávili spoločne vonku čistením okolia školy a mnohých častí našej obce. Všetkým zúčastneným patrí veľká VĎAKA!

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch 17.4. - 21.4. 2023 žiaci 2. a 5.ročníka absolvovali základný a zdokonaľovací plavecký výcvik pod dohľadom skúsených inštruktorov. Výcvik sa konal v Národnom centre vodného póla v Novákoch. Niektorí žiaci si zdokonaľovali svoje zručnosti, iní sa naopak naučili nové. Výcvik úspešne zvládli všetci žiaci. Posledný deň si chlapci aj dievčatá skúsili streľbu na bránu alebo preteky na kolesách. Všetkým sa veľmi páčilo.

          • DEŇ NARCISOV - 20.4.2023

          • Dnes 20.4.2023 sa uskutočnila jedinečná a dobrovoľná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine - Deň narcisov. Tento deň sa niesol v žltej farbe umelých narcisov na podporu všetkých, ktorí čelia zákernej rakovine. Pripnutím narcisu ste vyjadrili spolupatričnosť a podporu onkologickým pacientom. Naše skupinky deviatakov navštívili všetky triedy, kancelárie, kuchyňu, materskú školu, obecný úrad, obchody.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili, vyzbieralo sa krásnych 402,50 €.

            ĎAKUJEME

          • Obvodové kolo Super Florbal

          • V stredu 19.4. 2023 sa žiaci 8-9. ročníka stali víťazmi obvodového kola v Super Florbale Pohára žiakov ZŠ. Spomedzi siedmich družstiev škôl presvedčili svojimi schopnosťami a najmä tímovým duchom žiaci:

            Dolinaj Lukáš

            Kočka Adam

            Sondor Kevin

            Kochan Dominik

            Nemček Matúš

            Furka Marek

            Furka Daniel

            Slíž Martin

            Madaj Tomáš

            Hlinka Matúš

          • Slávik Slovenska

          • Spevácku súťaž detí a mládeže v interpretácii folklórnej piesne Slávik Slovenska organizuje Občianske združenie Slávik Slovenska, predsedom ktorého je Peter Dvorský. Školského kola súťaže Slávik Slovenska sa v našej škole zúčastnilo 11 vybraných žiakov z 1. až 7. ročníka. Žiaci, ktorí sa umiestnili na 1. mieste, budú reprezentovať našu školu v okresnom kole v Prievidzi dňa 16. 5. 2023.

            Vyhodnotenie:

            I. Kat. : 1. miesto – Nella Abrahámová-2.roč.

            2. miesto – Valentína Furková - 3.roč.

            3. miesto – Tamara Podskočová-3.roč.

            II. Kat.: 1. miesto - Karolína Hájičková - 4.roč.

            2. miesto - Eva Matuščinová - 4.roč.

            III. Kat.: 1. miesto - Lukáš Dušička - 7.roč.

          • Obvodové kolo Super Florbal

          • Žiačky 7.- 9. ročníka vyhrali turnaj v obvodovom kole Super Florbal POHÁR - žiačky ZŠ a pod vedením pani učiteľky N. Juríkovej postúpili do okresného kola. Za výborný výkon gratulujeme: Zuzane Procházkovej VII.A, Kristíne Cúcikovej IX.A, Marianne Gabašovej IX.A, Eme Fajerovej VIII.A, Klaudii Kocúrovej VIII.A, Sáre Veronike Nemčekovej IX.A, Claudii Matejovej IX.A, Laure Bernátovej VII.A.

            GRATULUJEME

          • Zápis do 1. ročníka

          • Dňa 4.4.2023 sa uskutočnil zápis do 1. ročníka v školskom roku 2023/2024. Žiaci vypracovávali pracovné listy, ktoré obsahovali komunikačné úlohy, matematické predstavy, grafomotorické úlohy, samoobslužné činnosti.

            Celkovo bolo zapísaných 14 žiakov /z toho 8 dievčat a 6 chlapcov/.

            Deti si na pamiatku zo zápisu odniesli darčeky a pamätný list.

          • Noc s Andersenom

          • 31. 3. 2023 sa v našej škole uskutočnil ďalší ročník podujatia Noc s Andersenom. Hlavnou témou bola rozprávka od H. CH. Andersena Škaredé káčatko. Žiaci si pozreli divadielko, absolvovali dobrodružnú cestu po stanoviskách, na ktorých plnili rôzne úlohy. Nechýbala ani tradičná vankúšová vojna a diskotéka.

          • Okresná súťaž SuperFlorbal

          • Žiaci 1. a 2. ročníka sa zúčastnili okresnej súťaže SuperFlorbal v Čereňanoch. Družstvo žiakov absolvovalo štafetu florbalových zručností v spoločnej aj v individuálnej štafete. Úspešne nás reprezentovali všetci žiaci. V štafete družstva získali 2. miesto a v individuálnej štafete:

            1. miesto Tomáš Dušička a 3. miesto Dajana Slížová.

            Štafetové družstvo:

            Tomáš Dušička 2.A

            Stanislav Kotula 2. A

            Kristína Kováčová 2.A

            Nikola Mihálová 1.A

            Dajana Slížová 1.A