• Riaditeľské voľno

          • Mgr. Jana Cvíčelová, riaditeľka Základnej školy s MŠ Vám týmto oznamuje, že z dôvodu prerušenia distribúcie elektrickej energie

            v termíne od: 16.05.2024 07:00 do: 16.05.2024 17:30,

            udeľuje v tento deň riaditeľské voľno

            žiakom základnej školy v zmysle §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a v zmysle § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 o podrobnostiach o organizácií školského roka na základných školách, stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v znení neskorších predpisov.   

          • Poďakovanie


          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Valaská Belá č. 242 vyjadruje poďakovanie pánovi starostovi obce, pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom, žiakom, rodičom, pracovníkom obce  a záchranným zložkám, ktorí spolupracovali pri zvládnutí mimoriadnej situácie na škole. Dnes ráno bola vedeniu školy oznámená prostredníctvom emailu bombová hrozba. Evakuácia žiakov a zamestnancov školy do kultúrneho domu prebehla v priebehu necelých desiatich minút. Za bezproblémový priebeh a zvládnutie krízovej situácie patrí veľká vďaka všetkým zúčastneným. Vyjadrujeme presvedčenie, že vyučovanie žiakov bude v budúcnosti prebiehať v bezpečnom prostredí školy bez podobných incidentov. Prajeme všetkým pohodový sviatočný deň, ktorý nás zajtra čaká a nech vás sprevádzajú len príjemné zážitky v kruhu svojich blízkych.

                                                       S pozdravom Mgr. Jana Cvíčelová

          • Stavanie Mája

          • Sadíme my máje

            1.

            Sadíme my máje, čo nám dajú za ne?

            Pálenky červenej do krbky zelenej.

            [:Máj, máj, máj, zelený

            pod oblôčkom sadený.

            2.

            Vstávaj dievča hore, sadíme ti máje,

            ak hore nevstaneš, mája nedostaneš.

            [:Máj, máj, máj, zelený

            pod oblôčkom sadený.

          • Krajské kolo Bedminton

          • Dňa 30.4.2024 reprezentovali našu školu v krajskom kole v súťaži Bedminton žiaci z 9. ročníka Marek Furka a Tomáš Madaj. Súťaže sa zúčastnilo osem družstiev Trenčianskeho kraja. Naši chlapci vybojovali 4. miesto, gratulujeme

          • Obvodné kolo Super Florbal 3. a 4. ročník

          • Žiaci 3. a 4. ročníka v obvodnom kole Super Florbal získali 1. miestozo štyroch družstiev. Gratulujeme!

            Žiaci :

            IV. A:

            Miroslav Čižnár

            Ema Šebová

            Valentína Furková

            Roman Peter Garnet Jesenský

            Alex Sobota

            Illia Ponomarenko

            Pavel Súder

            Dominik Štolovský

            III. A:

            Tomáš Dušička

            Tomáš Mihálka

            Stanislav Kotula

          • Sokoliari majstra Vagana

          • Sokoliari majstra Vagana priniesli do nášho školského klubu veľký zážitok v podobe pútavého rozprávania o prírode a o zvieratách, ktoré v nej žijú. Druhým zážitkom boli sokol pestrý, výr africký, plamienka driemavá a orol skalný. Deti mali možnosť sa operencov aj dotknúť. Vďaka činnosti Sokoliarov majstra Vagana sa príroda, les a sokoliarstvo stali a stávajú učením, ktoré učí nielen deti, ale i dospelých. Ďakujeme Vám a posielame

          • Výlet Žilina

          • Dňa 20.4.2024 absolvovali naši žiaci z folklórneho a turistického krúžku výlet do Žiliny. Najskôr navštívili Budatínsky hrad, kde sa naučili veľa nového, potom sa poriadne vyskákali v Hoplandii - Jump- street aréne a nakoniec výlet zavŕšili v nákupnom centre Dubeň. Deti si odniesli veľa nových poznatkov a hlavne nádherné zážitky.

          • Deň narcisov

          • Cieľom Dňa narcisov je poukázať na problematiku boja proti rakovine a finančne prispieť na boj proti rakovine. Z peňazí vyzbieraných počas Dňa narcisov sú financované projekty a programy, cez ktoré Liga proti rakovine pomáha konkrétnym pacientom. Dňa 18.4.2024 prebehla zbierka aj na našej škole, v materskej škôlke, na námestí obce, na obecnom úrade...

            Vyzbieralo sa krásnych 320 eur, ĎAKUJEME!!!

          • Škola v prírode deň štvrtý

          • Ďalší deň naši tretiaci strávili na výlete. Navštívili Skalné sanktuárium Božieho milosrdenstva na hore Butkov. Ako prvoprijímajúce detičky sa spoločne pomodlili zastavenia krížovej cesty, ktoré sú vybudované popri chodníku. Po príchode na chatu ich čakalo prekvapenie- naša p. riaditeľka Janka, ktorá priniesla i sladkú odmenu .

            Pred večerou si stihli zahrať futbal či bedminton.

            No najväčším prekvapením celého pobytu bola návšteva spolužiačky Zarky.

            Zarka strávila s nimi krásny večer. Nazrela do izbičiek, zasúťažila si, naučila sa nové piesne a zúčastnila sa aj celej diskotéky.

          • Škola v prírode tretí deň

          • Tretí deň ráno nič netušiaci tretiaci absolvovali rannú rozcvičku a hodinu matematiky, kým ich neprerušilo protipožiarne cvičenie. Všetci boli úspešne evakuovaní z budovy a potom sa mohli detičky odfotiť s hasičmi i s hasičskou technikou. Taktiež dnešné bodovanie poriadku na izbách mali na starosti naši hasiči.

            Hneď potom ich čakalo ďalšie prekvapenie a to Ing. Erika Kružliaková zo Správy CHKO Strážovské vrchy, ktorá detičkám priblížila život v našich lesoch. Najskôr formou úloh v triede a potom aj aktivitami v prírode.

            A hlavným programom večera bola súťaž ,,Homôlka má talent."

          • Deň narcisov 18.4. 2024

          • Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. Zbierka bude prebiehať počas vyučovania v jednotlivých triedach a aj na námestí obce. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk. Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie. Spojme sa pre dobrú vec

          • Škola v prírode druhý deň

          • Druhý deň mali naši tretiaci v doobedných hodinách vyučovanie hravou formou.

            Poobede boli nazbierať kvetinky v okolí chaty, ktoré použijú na ďalšie aktivity.

            Po večeri ich čakalo hľadanie "pokladu" po celej chate, súťažné úlohy na izbách či hranie spoločenských hier.

            Na záver si opäť zapísali a nakreslili svoj dnešný najkrajší zážitok do denníka.

          • Škola v prírode prvý deň.

          • Škola v prírode pre žiakov 3.ročníka v termíne od 15.4.2024 do 19.4.2024.

            Prvý deň sa naši žiaci zoznámili s prostredím a chatou Homôlka. Doobeda využili aj priaznivé počasie na športové disciplíny.

            Poobede sa kvôli dažďu konali rôzne súťaže vo vnútri.

            Žiaci mali za úlohu vymyslieť aj názov izby a vytvoriť k nemu plagát.

            Spoločne si vytvorili ,,Strom očakávaní", na ktorý si napísali čo by si priali tento týždeň zažiť. Prvý deň ukončili filmovým večerom s občerstvením .

            Vedúce: Mgr. Darina Javorčeková, Mgr. Dominika Furková, zdravotníčka: Mária Sýkorová