• Prerušenie prevádzky v ZŠ s MŠ

          • Mgr. Jana Cvíčelová, riaditeľka Základnej školy s materskou školou Valaská Belá 242, týmto na základe odporúčania ÚVZ SR a nariadenia starostu obce, prerušujem prevádzku Základnej školy s materskou školou Valaská Belá 242 od stredy 20.12.2023 do piatku 22.12.2023  z dôvodu vysokej chorobnosti detí, žiakov a zamestnancov. Prerušená bude prevádzka základnej školy, materskej školy, školského klubu detí, centra voľného času a školskej jedálne.

            Opätovný nástup detí a žiakov bude po vianočných prázdninách, v pondelok 08.01.2024.

          • Deň otvorených laboratórií a dielni

          • Dňa 8.12.2023 sa niektorí žiaci VIII.A a IX.A triedy zúčastnili "Dňa otvorených laboratórií a dielní" na SOŠ v Novákoch. Navštívili chemické laboratóriá a dielne. Sprevádzali ich študenti strednej školy, ktorí v nich vykonávajú prax. Naši žiaci sa aktívne zapojili aj do praktických činností, overili si svoje vedomosti i manuálne zručnosti.

          • Snehová kráľovná

          • Zoberiem vás na výlet, kde je všetko z ľadu, tam kde zloba, zima a chlad majú svoju vládu. Uvidíte kráľovnú, čo jej srdce zmrzlo a tiež silu priateľstva, čo zlomí zlé kúzlo...“

            Ani tento rok naši žiaci nepodcenili príchod sv. Mikuláša a dôkladne sa naň pripravili. Ako už býva pekným zvykom, ZŠ s MŠ v spolupráci so svojimi žiakmi, niektorými bývalými žiakmi, obcou Valaská Belá a s niektorými občianskymi združeniami (OZ DivaBela, OZ Javorinka) pripravili divadelné predstavenie, ktoré tento rok nieslo názov Snehová kráľovná. Hudobnou vložkou tradične prispeli Peťka a Luky spolu s Laurikou a Jarinom.

            Malí i veľkí mohli spolu s Gerdou putovať a hľadať jej kamaráta Kaya, stretnúť sa so zaujímavými postavičkami, aby nakoniec roztopili zmrznuté srdce Snehovej kráľovnej a ukázali, že pravý priateľ sa nikdy nevzdáva a sila skutočného priateľstva dokáže zvíťaziť nad zlobou a chladom. Veríme, že sa divadielko páčilo všetkým prítomným a zároveň ďakujeme každému, kto akoukoľvek mierou prispel k úspešnej realizácii uvedeného podujatia. Za prípravu programu ďakujeme pani učiteľkám Dominike a Gabike Furkovej

          • Sánkovačka v ŠKD

          • Piatkové popoludnie patrilo sánkovačke v ŠKD, na ktorú sa deti veľmi tešili. Na kopci sa to hmýrilo deťmi s klzákmi a plnou zásobou rukavičiek, aby čo najdlhšie v snehu vydržali. Zo sánkovačky mali plno veselých zážitkov a tešia sa na ďalšiu zimnú akciu.

          • Svätoplukovo kráľovstvo ožíva- XV. ročník.

          • Držte palce, Daniil Ponomarenko sa zapája do súťaže Svätoplukovo kráľovstvo ožíva- XV. ročník. Je to celoslovenská súťaž, ktorá prispieva k sebareflexii národnej identity, orientuje pozornosť na aktuálne témy v spoločnosti a významné historické medzníky. Vyhlasovateľom súťaže je ZŠ kráľa Svätopluka v Nitre. Jej spoluorganizátorom je už po tretíkrát aj Dom Matice slovenskej v Nitre.

          • Mikuláš v škole

          • Mikuláš, Mikuláš, priateľ náš starý,

            každý rok nosievaš do okien dary.

            Mikuláš, Mikuláš, ty veľký svätý,

            každý rok myslievaš na dobré deti!

          • Mikuláš v ŠKD

          • Mikulášku dobrý strýčku,

            modlím sa Ti modlitbičku.

            Zlož tú svoju plnú tašku,

            daj nám svojich darov trošku.

            Kus koláča makového,

            či koníka medového,

            veď ty svätý Mikuláš,

            veľa dobrých darov máš.

          • Superflorbal

          • V pondelok 4. 12. 2023 žiaci 1. a 2. ročníka reprezentovali našu školu v okresnej súťaži Superflorbal v ZŠ v Čereňanoch. Zo 6 družstiev sme získali krásne 2. miesto.

            Žiačka Nikola Mihálová získala 3. miesto za súťaž jednotlivcov-dievčatá.

            Žiak Matúš Pugzík získal 3. miesto za súťaž jednotlivcov – chlapci.

            Naše úspešné družstvo:

            1. Ema Furková I.A

            2. Tobias Kováč I.A

            3. Nikola Mihálová II.A

            4. Dajana Slížová II.A

            5. Matúš Pugzík II.A

            GRATULUJEME