• Okresná súťaž SuperFlorbal

          • Žiaci 1. a 2. ročníka sa zúčastnili okresnej súťaže SuperFlorbal v Čereňanoch. Družstvo žiakov absolvovalo štafetu florbalových zručností v spoločnej aj v individuálnej štafete. Úspešne nás reprezentovali všetci žiaci. V štafete družstva získali 2. miesto a v individuálnej štafete:

            1. miesto Tomáš Dušička a 3. miesto Dajana Slížová.

            Štafetové družstvo:

            Tomáš Dušička 2.A

            Stanislav Kotula 2. A

            Kristína Kováčová 2.A

            Nikola Mihálová 1.A

            Dajana Slížová 1.A

          • 22. marec – Svetový deň vody – Deň modrého trička.

          • Aj tento rok sme si 22. marca obliekli modré tričko ako symbol vzácnej tekutiny – vody, aby sme si pripomenuli jej mimoriadny význam pre náš život. Deti s pani učiteľkami diskutovali o jej rôznych formách v prírode, o jej význame a o možných dôsledkoch, ktoré môžu nastať v prípade jej nedostatku alebo znečistenia. Práve preto sme sa v tento deň rozhodli vyčistiť brehy Škrípovky. Aj v ŠKD si pani vychovávateľky pripravili rôzne aktivity. V ŠKD 1 sa mladšie deti vďaka rozprávke O dažďovej kvapke veľa dozvedeli o kolobehu vody v prírode, následne si potom vytvorili informačnú nástenku. Deň zavŕšili vytvorením veľkej „živej“ kvapky vody na ihrisku, ktorou boli ony samy a zaspievaním si piesne Voda, para aj ľad. V ŠKD 2 si deti tiež vytvorili nástenku znázorňujúcu na jednej strane zdravý podvodný svet a na druhej strane znečistenú vodu rôznymi formami odpadu. Svoje získané vedomosti si preverili v zábavno-vedomostnom kvíze

          • Vynášanie Moreny a dedka

          • „Morena, Morena, za koho si umrela?

            Či za pána richtára, či za jeho syna?

            Morena, Morena, koniec tvojej vlády,

            dávno už do mora odplávali ľady.

            Morena, Morena, kde ťa ponesieme?

            Tam dolu, k potoku, tam ťa zahodíme.

            Dedko náš, dedko, zjedol si nám všetko.

            Nič si nám nenechal, tak si sa dobre mal.“

            Týmito slovami sa žiaci prvého stupňa lúčili so zimou.

          • 21.3. svetový deň Downovho syndrómu

          • Každoročne sa dňa 21. marca koná ponožková výzva, ktorá sa spája so svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Aj naša škola sa zapojila!

            Prečo práve 21. 3.?

            Pretože tento symbolický dátum bol odvodený z číslic 21 a 3. Ľudia s Downovým syndrómom majú o jeden chromozóm na 21.páre naviac - to znamená, že ich majú 3.

            Prečo práve ponožky?

            Pretože ich tvar pripomína tvar chromozómu.

            Čo je cieľom tejto výzvy?

            Šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom, búrať predsudky a pomôcť im, aby sa stali rovnocennými členmi spoločnosti a mohli realizovať svoje sny – žiť plnohodnotný život.

          • Hodina deťom

          • Naša škola sa dňa 21.3. 2023 zapojila do verejnej zbierky Hodina deťom. Ďakujeme Vám všetkým za štedrosť, vyzbieralo sa krásnych 200 eur.

            Hodina deťom je celoročná verejná zbierka, ktorá už 23 rokov nepretržite podporuje projekty zamerané na pomoc deťom a mladým ľuďom v ohrození a rôznych krízových situáciách. Vo svojom 22. ročníku podporí organizácie pomáhajúce jednorodičovským rodinám, rovnako ako aj individuálnych príjemcov z radov samoživiteľov.

            ĎAKUJEME

          • Krajské kolo OLOV

          • V pondelok 13. marca žiaci 6.- 9. ročníka reprezentovali našu školu na krajskom kole Olympijského odznaku všestrannosti pod vedením pani učiteľky N. Juríkovej. Súťažili v štafete, ktorú pripravili pre žiakov s najlepšími výsledkami v Odznaku všestrannosti zo školských kôl. Každý zo súťažiacich dal do pretekov všetku svoju snahu a schopnosti. Nezvíťazili sme, ale neodradilo nás to a pripravíme sa o rok opäť.

            Najúspešnejší žiaci z každého ročníka boli:

            Lucia Dolinajová VI.A

            Daniel Šimko VI.A

            Zuzana Procházková VII.A

            Peter Kršák VII.A

            Ema Fajerová VIII.A

            Tomáš Madaj VIII.A

            Sára Veronika Nemčeková IX.A

            Kevin Sondor IX.A

          • Pyžamová párty v ŠKD

          • Pyžamká, vankúše a samozrejme gauč a niečo pod zub nechýbali na piatkovej párty, ktorá sa konala 24.2. v školskom klube. Atmosféra a nálada bola bláznivá, za tónov hudby si mohli deti zatancovať a zasúťažiť. V závere si všetci oddýchli pri pozeraní rozprávky.

          • Karneval

          • 17. 2. 2023 sa v našej škole uskutočnil karneval. Odvšadiaľ sa ozývali smiech, hudba a spokojná vrava. Počas prvých vyučovacích hodín sa deti v triedach hrali, tvorili, súťažili a vyrábali náramky priateľstva. Nechýbal ani fašiangový sprievod po škole. Všetci sme sa zhodli, že kostýmy detí boli tento rok nadmieru originálne. Preto bolo veľmi ťažké vybrať tie najlepšie, ktoré mohli byť ocenené. Na záver nechýbala ani obľúbená diskotéka, ktorá sa kvôli modernizácii telocvične uskutočnila na hornej chodbe. Všetkým pedagógom a žiakom podieľajúcich sa na organizácii tohto príjemného dňa patrí veľká vďaka.