• Oceňovanie úspešných žiakov okresu Prievidza

          • Dňa 23. mája 2023 zorganizovalo CVČ slávnostné podujatie pre žiakov základných škôl a osemročných gymnázií nášho regiónu v rámci vyhodnotenia okresných kôl olympiád a vedomostných súťaží šk. roka 2022/2023, kam boli pozvaní aj naši úspešní žiaci: Lucia Dolinajová VI.A za 1. miesto v Dejepisnej olympiáde, Lukáš Dolinaj IX.A za 1. miesto v Dejepisnej olympiáde, v krajskom kole sa umiestnil na 6. mieste a za 1. miesto v Geografickej olympiáde, v krajskom kole sa umiestnil na 1. mieste a postupuje na celoslovenské kolo, ktoré sa uskutoční 26.-27.5.2023, Matúš Hlinka IX.A za 2. miesto v Dejepisnej olympiáde, v krajskom kole sa umiestnil na 8. mieste. Blahoželáme im a želáme veľa úspechov aj do ďalších rokov.

          • Super Florbal

          • Naši žiaci reprezentovali okres Prievidza na regionálnom kole v Mestskej športovej hale v Partizánskom, kde sa umiestnili na krásnom 3. mieste.

          • Pešo do školy

          • V pondelok dňa 22.5.2023 sa uskutoční školská akcia "Pešo do školy" pri príležitosti oslavy svetového dňa Pohybom ku zdraviu, ktorý sa oslavuje už od roku 2003. Poukazuje na riziká fyzickej pasivity, na problém pohodlného sedavého spôsobu života a z toho plynúceho vzrastajúceho počtu chronických ochorení u detí spôsobených nedostatkom pohybu.

            CIEĽOM tohto dňa je zvýšenie verejného povedomia o zdravom životnom štýle, založeného na dostatku primeraných pohybových aktivít.

            Zapojenie sa bude prebiehať nasledovne. Pešo do školy pôjdeme spolu s pedagogickým dozorom zo štyroch stanovíšť:

            1. Pastierky- odchod "pešibusu" zo zastávky o 7,00 hod. /Furková P., Furková G., Dušičková G./

            2. SaarGummi- odchod "pešibusu" o 7,00 hod. /Juríková N./

            3. Krištáľ - odchod "pešibusu" zo zastávky o 7,00 hod. /Mokrišová L., Mihálková P./

            4. Škrípov- odchod "pešibusu" zo zastávky pri futbalovom ihrisku o 7,00 hod. /Furková D./

            V prípade nepriaznivého počasia bude akcia zrušená. Tešíme sa na Vás.

          • Okresné kolo Super Florbal Chlapci

          • Ďalšie víťazstvo našich šikovných žiakov Žiaci 8. a 9. ročníka získali 1. miesto v Super Florbale - Pohár žiakov pod vedením pani učiteľky N. Juríkovej. Okres Prievidza budú reprezentovať naši žiaci:

            Kevin Sondor IX.A

            Adam Kočka IX.A

            Matúš Nemček IX.A

            Marek Furka VIII.A

            Lukáš Dolinaj IX.A

            Dominik Kochan IX.A

            Tomáš Madaj VIII.A

            Martin Slíž VIII.A

            Daniel Furka VIII.A

          • Okresné kolo Super Florbal

          • Ďalší krásny úspech pre našu školu

            Žiačky 7.- 9. ročníka po postupe z obvodového kola nás úspešne reprezentovali na okresnej súťaži vo florbale. V OK Super florbal POHÁR žiačok ZŠ sa umiestnili na 3. mieste žiačky:

            1. Zuzana Procházková VII.A

            2. Kristína Cúciková IX.A

            3. Marianna Gabašová IX.A

            4. Sára Veronika Nemčeková IX.A

            5. Claudia Matejová IX.A

            6. Klaudia Kocúrová VIII.A

            7. Laura Bernátová VII.A

          • Slávik Slovenska

          • Slávik Slovenska je celoštátna spevácka súťaž detí a mládeže v interpretácii ľudovej piesne. Dnes sa uskutočnilo okresné kolo súťaže Slávik Slovenska v CVČ v Prievidzi a našu školu reprezentovali v prvej kategórii Nellka Abrahámová, v druhej kategórii Karolína Hájičková a v tretej kategórii Lukáš Dušička. Žiakov doprevádzala na husliach pani učiteľka Petra Furková. Všetci krásne odspievali a Karolínka Hájičková sa umiestnila na úžasnom 1.mieste. Spolu s pani učiteľkou budú našu školu reprezentovať na krajskom kole.

          • Deň Matiek

          • 14.5.2023 - Deň matiek je deň, kedy sa vzdáva úcta matkám a materstvu. Na Slovensku sa deň matiek oslavuje druhú májovú nedeľu. Dnes si pre mamičky pripravili krásny program aj naši žiaci z folklórneho a divadelného krúžku pod vedením pani učiteľky Petry Furkovej.

          • Turistický krúžok

          • Na dnešnom turistickom krúžku naši turisti vyrazili z lazu od Kuricov, potom prešli lazy Hírešovci, Javorčekovci, Martinčatovci, Môcikovci, Lapšovci a nakoniec ukončili svoju krásnu túru na Škrípove

          • Stavanie Mája

          • S príchodom mája, mesiaca lásky, prišiel i k nám zvyk stavania májov, stromov, ktoré sú symbolom víťazstva jari nad zimou, života nad smrťou a znovu sa obnovujúcej prírody a lásky. Zvyk a túžba prejaviť lásku svojej milej postaveným májom sa zachováva doteraz ako jeden z krásnych tradičných zvykov. Dnes sme si taký máj postavili aj pred našou základnou školou za pomoci našich deviatakov, žiakov z prvého stupňa a našich najmenších žiakov z materskej školy, ktorí máj krásne ozdobili stužkami a zároveň si aj zaspievali a zatancovali.