• Umelecký krúžok

          • Prvý polrok tvorenia! Žiaci si zdokonaľovali ručné schopnosti, vytvárali práce na výkres a práce 3D (jesenné lapače snov, vianočných škriatkov, atď...). Napodobňovali farby krásnej jesene. Pani učiteľka Milena Slomka sa teší na ďalší polrok umeleckého krúžku. Zároveň praje všetkým svojim žiakom šťastné a veselé vianočné sviatky a všetko dobré do nového roka. Zbierajte inšpirácie. Využijete naplno vaše boxy v novom polroku.

          • Vyhodnotenie akcie: Dajme hračkám druhú šancu

          • Po minuloročnej úspešnej školskej akcii Dajme knihám druhú šancu, sme sa rozhodli pokračovať v tomto charitatívnom i ekologickom duchu. V mesiaci november 2023 sme vyhlásili zbierku Dajme hračkám druhú šancu. Žiaci mohli podarovať zachovalé hračky, s ktorými sa už nehrajú a urobiť tak radosť iným deťom v predvianočnom období. Dňa 19. 12. 2023 sme vyzbierané veci priniesli do školskej družiny pod vianočný stromček. Deti sa veľmi potešili, že im pribudli nové hračky aj knihy, s ktorými sa môžu po vyučovaní v priestoroch ŠKD hrať a rozvíjať. Niekoľko hračiek sme dali do Sociálneho šatníka v Ilave.

            Všetkým, ktorí sa zapojili do tejto zbierky, patrí veľká VĎAKA

          • Vianočné kolo SuperFlorbalu

          • Dňa 13.12. 2023 žiaci 3. a 4. ročníka reprezentovali našu školu vo Vianočnom kole SuperFlorbalu. Spomedzi štyroch družstiev sa umiestnili na 2. mieste.

            Žiaci :

            III. A:

            Tomáš Dušička

            Tomáš Mihálka

            IV. A:

            Miroslav Čižnár

            Valentína Furková

            Roman Peter Garnet Jesenský

            Daniel Korenačka

            Daniil Ponomarenko

            Illia Ponomarenko

            Pavel Súder

            Dominik Štolovský

          • Šaliansky Maťko

          • Školské kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko sa konalo 11. 12. 2023. Najúspešnejšími boli títo žiaci:

            1. kategória (žiaci 2. – 3. ročníka):

            1. miesto: Tomáš Dušička, III. A

            2. miesto: Nella Abrahámová, III. A

            3. miesto: Jakub Michalovič, II. A

            2. kategória (žiaci 4. – 5. ročníka)

            1. miesto: Tomáš Michalovič, IV. A

            2. miesto: Karolína Hájičková, V. A

            3. kategória (žiaci 6. – 7. ročníka):

            1. miesto: Lucia Dolinajová, VII. A

            2. miesto: Natália Mišincová, VI. A

            3. miesto: Petra Bystrická, VI. A, Vanesa Súderová, VI. A

          • Vianočný koncert detí z folklórneho krúžku

          • Dňa 17.12. 2023 sa konal Vianočný koncert detí z folklórneho krúžku pod vedením pani učiteľky Peťky Furkovej. Žiaci sa predstavili s Betlehemskou hrou, zaspievali si koledy a rôzne vianočné piesne. Hudobný doprovod bol bohatý, naši muzikanti hrali v tomto zložení: Petra Furková, Lukáš Sobota, Jaroslav Furka, Juraj Furka, Rastislav Repka, spev Laura Furková, zvuk Juraj Labo. Za pomoc s programom ďakujeme aj pani učiteľkám Dominike a Gabike Furkovej, Majke Repkovej a všetkým, ktorí sa akokoľvek podieľali na tejto krásnej akcii.

          • Vyhodnotenie súťaže: Hľadáme najkrajší vianočný pozdrav

          • V mesiaci december prebiehala v našej škole výtvarná súťaž pre tých, ktorí radi kreslia, vyrábajú alebo píšu vlastné básničky. Súťaž „Hľadáme najkrajší vianočný pozdrav“ bola dobrovoľná, súťažilo sa v dvoch kategóriách: žiaci prvého a žiaci druhého stupňa. Deti odovzdali spolu až 67 originálnych pohľadníc. Členovia Žiackej školskej rady mali čo robiť, aby vybrali tie najkrajšie a určili víťazov, ktorí boli aj vecne odmenení:

            Prvý stupeň:

            1. miesto: Nellka Abrahámová (3.A),

            2. miesto: Emka Furková (1.A),

            3. miesto: Tamarka Podskočová (4.A),

            4. miesto: Alexko Repka (3.A).

            Druhý stupeň:

            1. miesto: Kristína Hromádková (7.A),

            2. miesto: Ema Fajerová (9.A),

            3. miesto: Lívia Mokrišová (7.A),

            4. miesto: Karolína Hájičková (5.A).

            Víťazom gratulujeme a ostatným ďakujeme za účasť. Všetky pozdravy boli vystavené na nástenke vo vestibule školy a veríme, že neskôr si každý z nich nájde svojho adresáta, ktorého určite poteší.

          • Deň otvorených laboratórií a dielni

          • Dňa 8.12.2023 sa niektorí žiaci VIII.A a IX.A triedy zúčastnili "Dňa otvorených laboratórií a dielní" na SOŠ v Novákoch. Navštívili chemické laboratóriá a dielne. Sprevádzali ich študenti strednej školy, ktorí v nich vykonávajú prax. Naši žiaci sa aktívne zapojili aj do praktických činností, overili si svoje vedomosti i manuálne zručnosti.

          • Snehová kráľovná

          • Zoberiem vás na výlet, kde je všetko z ľadu, tam kde zloba, zima a chlad majú svoju vládu. Uvidíte kráľovnú, čo jej srdce zmrzlo a tiež silu priateľstva, čo zlomí zlé kúzlo...“

            Ani tento rok naši žiaci nepodcenili príchod sv. Mikuláša a dôkladne sa naň pripravili. Ako už býva pekným zvykom, ZŠ s MŠ v spolupráci so svojimi žiakmi, niektorými bývalými žiakmi, obcou Valaská Belá a s niektorými občianskymi združeniami (OZ DivaBela, OZ Javorinka) pripravili divadelné predstavenie, ktoré tento rok nieslo názov Snehová kráľovná. Hudobnou vložkou tradične prispeli Peťka a Luky spolu s Laurikou a Jarinom.

            Malí i veľkí mohli spolu s Gerdou putovať a hľadať jej kamaráta Kaya, stretnúť sa so zaujímavými postavičkami, aby nakoniec roztopili zmrznuté srdce Snehovej kráľovnej a ukázali, že pravý priateľ sa nikdy nevzdáva a sila skutočného priateľstva dokáže zvíťaziť nad zlobou a chladom. Veríme, že sa divadielko páčilo všetkým prítomným a zároveň ďakujeme každému, kto akoukoľvek mierou prispel k úspešnej realizácii uvedeného podujatia. Za prípravu programu ďakujeme pani učiteľkám Dominike a Gabike Furkovej

          • Sánkovačka v ŠKD

          • Piatkové popoludnie patrilo sánkovačke v ŠKD, na ktorú sa deti veľmi tešili. Na kopci sa to hmýrilo deťmi s klzákmi a plnou zásobou rukavičiek, aby čo najdlhšie v snehu vydržali. Zo sánkovačky mali plno veselých zážitkov a tešia sa na ďalšiu zimnú akciu.

          • Svätoplukovo kráľovstvo ožíva- XV. ročník.

          • Držte palce, Daniil Ponomarenko sa zapája do súťaže Svätoplukovo kráľovstvo ožíva- XV. ročník. Je to celoslovenská súťaž, ktorá prispieva k sebareflexii národnej identity, orientuje pozornosť na aktuálne témy v spoločnosti a významné historické medzníky. Vyhlasovateľom súťaže je ZŠ kráľa Svätopluka v Nitre. Jej spoluorganizátorom je už po tretíkrát aj Dom Matice slovenskej v Nitre.

          • Mikuláš v škole

          • Mikuláš, Mikuláš, priateľ náš starý,

            každý rok nosievaš do okien dary.

            Mikuláš, Mikuláš, ty veľký svätý,

            každý rok myslievaš na dobré deti!

          • Mikuláš v ŠKD

          • Mikulášku dobrý strýčku,

            modlím sa Ti modlitbičku.

            Zlož tú svoju plnú tašku,

            daj nám svojich darov trošku.

            Kus koláča makového,

            či koníka medového,

            veď ty svätý Mikuláš,

            veľa dobrých darov máš.

          • Superflorbal

          • V pondelok 4. 12. 2023 žiaci 1. a 2. ročníka reprezentovali našu školu v okresnej súťaži Superflorbal v ZŠ v Čereňanoch. Zo 6 družstiev sme získali krásne 2. miesto.

            Žiačka Nikola Mihálová získala 3. miesto za súťaž jednotlivcov-dievčatá.

            Žiak Matúš Pugzík získal 3. miesto za súťaž jednotlivcov – chlapci.

            Naše úspešné družstvo:

            1. Ema Furková I.A

            2. Tobias Kováč I.A

            3. Nikola Mihálová II.A

            4. Dajana Slížová II.A

            5. Matúš Pugzík II.A

            GRATULUJEME

          • Rozhodnutie o udelení riaditeľského voľna

          •  

            Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Valaská Belá 242 v súlade s §150, ods. 5 zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov,

            udeľuje žiakom základnej školy a deťom materskej školy 

            dňa 6.12.2023 (streda) riaditeľské voľno,

            z organizačných dôvodov – aktualizačné vzdelávanie učiteľov.

            V tento deň nebude v prevádzke ani  školská jedáleň a školský klub detí.

            Mgr. Jana  Cvíčelová

          • Exkurzia - Atlantis Levice

          • Vo štvrtok 9.11.2023 naši žiaci 5. a 6. ročníka navštívili vedecko-fyzikálne centrum Atlantis v Leviciach. Žiaci mali program zameraný na umelú inteligenciu, vesmír, Egypt, Titanic, Ľudské telo a Harry Potter. Exkurzia bola odborná a žiaci sa naučili nové zaujímavosti. Mohli si vyskúšať oblek kozmonauta, sedieť v kupole, pozrieť si sarkofág v Egypte, plaviť sa na osudovej plavbe Titanicu či dokonca 9D simulátor a množstvo iného. Žiaci si to veľmi užili o čom svedčia aj fotografie. Na exkurzii žiakov sprevádzali pani učiteľky Erika Lapšová a Editka Belancová.

          • Exkurzia - Nitra

          • Dňa 7.11.2023 sa naši žiaci VII. A spolu so žiakmi z Nitrianskeho Rudna zúčastnili prehliadky jedného z najdôležitejších a najkrajších miest Slovenska – Nitry. Zábavnou formou sa dozvedeli veľa o histórii Veľkej Moravy, o jej panovníkoch, o umení, kultúre, o živote a dielach sv. Konštantína – Cyrila a Metoda. Žiaci počas prehliadky riešili úlohy, ktoré ich nakoniec priviedli k pokladu. Bol to nádherne strávený čas, kde žiaci nadobudli nové vedomosti, ale aj nové kamarátstva.

          • Turistický krúžok

          • Žiaci z turistického krúžku boli cez víkend na turistike po Belianskom chotári. Navštívili laz Mihálovci, kde sa snažili púšťať šarkanov. Neskôr vymenili šarkanov za futbalovú loptu s opekačkou na Škrípove.