• Mikuláš v obci

          • V sobotu 5. decembra 2020 príde do našej obce Mikuláš a spolu s anjelom a čertom sa budú viezť na koči s koníkom. Rozdajú sladké darčeky všetkým deťom do 15 rokov a to na 4 stanoviskách:

            • na Pastierkoch v čase od 12:30 h do 13:00 h
            • na parkovisku pri zdravotnom stredisku v čase od 13:15 h do 13:45 h
            • v centre obce v čase od 14:00 h  do 14:30 h
            • na parkovisku pri Krištáli pod bytovkami v čase od 14:45 h do 15:15 h

            Prosíme, aby mali všetci na tvárach rúško a dodržiavali odstupy počas rozdávania balíčkov.

          • Nástup žiakov do školy od 10.11.2020

          • Aktuálne informácie:

            • žiaci I. stupňa (ročníky 1. - 4.) nastupujú do školy od utorku 10.11.2020 podľa normálneho rozvrhu,
            • žiaci II. stupňa pokračujú od utorku 10.11. 2020 v dištančnom vzdelávaní.

            V prípade aktualizovanej vyhlášky RÚVZ Prievidza v pondelok v popoludňajších hodinách, budete bezodkladne informovaní vyhláškou v obecnom rozhlase a na portáli Bez kriedy.

            Ďalšie dôležité informácie:

            Pri nástupe do školy je nevyhnutné, aby malo Vaše dieťa vypísané a podpísané Prehlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (POZOR: opäť je to nový formulár platný od 9.11.2020). 

             

            Do školy môže nastúpiť žiak, ktorého rodičia a osoby žijúce s ním v jednej domácnosti (mladšie ako 65 rokov a staršie ako 10 rokov) boli testované s negatívnym výsledkom. Žiak pri nástupe predkladá vyššie spomenuté prehlásenie.

             

            Pokiaľ bol aspoň jeden z rodičov (prípadne iná osoba žijúca s ním v jednej domácnosti) testovaný s pozitívnym výsledkom, žiak musí absolvovať 10-dňovú izoláciu (teda nezúčastňuje sa vyučovania v škole). O tejto skutočnosti čím skôr informujte Vášho triedneho učiteľa. Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej izolácie zákonný zástupca žiaka predkladá škole potvrdenie od lekára.

             

            Ak sa aspoň jeden z rodičov žiaka (prípadne iná osoba žijúca s ním v jednej domácnosti staršia ako 10 rokov a mladšia ako 65 rokov) nezúčastnil víkendového testovania, MŠVVaŠ SR odporúča ospravedlniť žiaka z vyučovania na 5 za sebou nasledujúcich vyučovacích dní. O tejto skutočnosti informujte Vášho triedneho učiteľa. Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej izolácie zákonný zástupca žiaka predkladá škole potvrdenie od lekára.

             

            Žiaci, ktorí už majú 10 rokov (ide o niektorých štvrtákov), môžu do školy nastúpiť bez ohľadu na to, či sa testovania zúčastnili alebo nie. Nenastúpili by iba v prípade, ak by mali pozitívny výsledok testu. Žiak taktiež pri nástupe predkladá vyššie spomenuté prehlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

            V prípade akýchkoľvek nejasností či otázok kontaktujte riaditeľku školy na t.č. 0903 777 798 alebo mailom na zsvalbel@gmail.com.

          • „Listy, listy, listy – objavujeme, študujeme, čítame“

          • NAJZAUJÍMAVEJŠIE PODUJATIE ŠKOLSKEJ KNIŽNICE

            Naša škola sa pravidelne každý rok zúčastňuje tohto podujatia. Deti i učitelia sa naň vždy tešia a dôkladne pripravujú. Nebolo tomu inak ani tento rok, ale aj pri realizácii tohto projektu sa potvrdilo, že tento rok je výnimočný. Výnimočný spôsobom života, ktorý žijeme kvôli pandémii. Napriek prípravám, sa nám podarilo zorganizovať aktivitu len so žiakmi prvého stupňa. 

            Viac tu: kniznice_2020.pdf

          • POZOR!!! Aktualizácia nástupu do školy pre prvý stupeň

          • VYHLÁŠKA

            Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Prievidza so sídlom v Bojniciach, č. 1/2020 zo dňa 02. novembra 2020, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia

            pre okresy Prievidza a Partizánske.

            Regionálny úrad verejného zdravotníctva Prievidza so sídlom v Bojniciach (ďalej len „RÚVZ Prievidza so sídlom v Bojniciach") ako príslušný orgán štátnej správy na úseku verejného zdravotníctva podľa § 6 ods. 3 písm. e), § 48 ods. 4 písm. e) a § 59b) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon č. 355/2007 Z. z.") z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 ustanovuje:

            §1

            (1) Podľa ustanovenia § 48 ods. 4 písm. e) zákona č. 355/2007 Z. z. a §12 ods.2 písm. n) sa mimoriadne prerušuje poskytovanie výchovno - vzdelávacieho procesu v materských školách, na I. stupni základných škôl a špeciálnych základných škôl v okresoch Prievidza a Partizánske z dôvodu zvýšeného výskytu ochorenia na COVID-19 s cieľom zabrániť jeho šíreniu a to v období od 03.11.2020 do 05.11.2020 vrátane

          • Informácie k nástupu do školy po prázdninách

            • Nástup do školy pre žiakov I. stupňa začína v utorok 3.11.2020.
            • Pre žiakov II. stupňa od 3.11.2020 pokračuje online vyučovanie.

            Vážení rodičia,

            pri nástupe do školy po prázdninách je nevyhnutné, aby malo Vaše dieťa vypísané Prehlásenie o bezinfekčnosti (POZOR je to nový formulár). 

             

            Do školy môže nastúpiť žiak, ktorého rodičia a osoby žijúce s ním v jednej domácnosti (mladšie ako 65 rokov a staršie ako 10 rokov) boli testované s negatívnym výsledkom. Žiak pri nástupe predkladá vyššie spomenuté prehlásenie.

             

            Pokiaľ bol aspoň jeden z rodičov (prípadne iná osoba žijúca s ním v jednej domácnosti) testovaný s pozitívnym výsledkom, žiak musí absolvovať 10-dňovú izoláciu (teda nezúčastňuje sa vyučovania v škole). O tejto skutočnosti čím skôr informujte Vášho triedneho učiteľa. Pri návrate do školy zákonný zástupca žiaka taktiež predkladá prehlásenie o bezinfekčnosti žiaka.

             

            Ak sa aspoň jeden z rodičov žiaka (prípadne iná osoba žijúca s ním v jednej domácnosti staršia ako 10 rokov a mladšia ako 65 rokov) nezúčastnil víkendového testovania, MŠVVaŠ SR odporúča ospravedlniť žiaka z vyučovania na 5 za sebou nasledujúcich vyučovacích dní. V tomto prípade ide o 3. november, 4. november, 5. november, 10. november a 11. november 2020. O tejto skutočnosti informujte Vášho triedneho učiteľa. Pri návrate do školy zákonný zástupca žiaka taktiež predkladá prehlásenie o bezinfekčnosti žiaka.

             

            Žiaci, ktorí už majú 10 rokov (ide o niektorých štvrtákov), môžu do školy nastúpiť bez ohľadu na to, či sa testovania zúčastnili alebo nie. Nenastúpili by iba v prípade, ak by sa testovania zúčastnili s pozitívnym výsledkom. O tejto skutočnosti informujte Vášho triedneho učiteľa. Žiak taktiež pri nástupe predkladá vyššie spomenuté prehlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

             

            V prípade akýchkoľvek nejasností či otázok kontaktujte riaditeľku školy na t.č. 0903 777 798 alebo mailom na zsvalbel@gmail.com.

          • Opatrenia a organizácia školy od 26.10.2020

          • Žiaci 1.- 4. ročníka -  riadne vyučovanie podľa rozvrhu hodín.

            • Zákonný zástupca môže ospravedlniť svoje dieťa pre zdravotné ťažkosti najviac na 5 vyučovacích dní. 
            • Pri neprítomnosti nad 3 školské dni  za sebou je potrebné doniesť vyplnené tlačivo o bezinfekčnosti.
            • Školský klub detí  je v riadnej prevádzke pre všetky prihlásené deti, ktoré musia mať  v ŠKD rúška.
            • Stravovanie žiakov 1. stupňa je bez zmeny.
            • Rodičia, ktorí si prídu pre svoje dieťa čakajú pred školou, nevstupujú do budovy školy.

             

            Žiaci 5.- 9. ročníka ZŠ

            • Dištančná forma vzdelávania (z domu) prebieha formou elektronickej komunikácie žiakov s pedagogickými  zamestnancami cez ZOOM, Bezkriedy a Edupage. 
            • Rozvrh hodín 2. stupňa je zostavený z predmetov slovenský jazyk a literatúra, cudzí jazyk, matematika, biológia, geografia, dejepis, fyzika a chémia. 
            • Redukovaný rozvrh hodín dostali žiaci pred odchodom zo školy a nachádza sa aj na webovom sídle školy.
            • Žiaci sú povinní komunikovať s učiteľmi a rešpektovať ich pokyny, študovať zaslané materiály, vypracovať zadania, posielať učiteľom výsledky riešení a zúčastňovať sa online vyučovacích hodín v čase podľa rozvrhu hodín. Žiak, ktorý nebude prítomný na online hodine, bude mať absenciu. Zákonný zástupca je povinný zdôvodniť neprítomnosť dieťaťa na online vyučovaní.
            • V prípade neodkladných problémov týkajúcich sa vzdelávania sú žiaci povinní kontaktovať svojho triedneho učiteľa, resp. konkrétneho vyučujúceho.

                             Jesenné prázdniny budú v termínoch:

            30.10.2020 -  2.11.2020

            6.11.2020 -  9.11. 2020

          • Aktuálne informácie

          • Vedenie školy oznamuje rodičom, že prevádzka ŠKD bude v režime ako doteraz. Prosíme deťom pridať jedno náhradné rúško navyše.

            Vyučovanie na 1. a 2 stupni ZŠ prebieha podľa rozvrhu prezenčne v základnej škole.

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Valaská Belá 242 v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) §150, ods. 5 a o zmene a doplnení niektorých zákonov, udeľuje z prevádzkových dôvodov - plánovaná odstávka elektrickej energie

            všetkým žiakom

            Základnej školy s materskou školou, Valaská Belá 242 

            dňa  13. októbra 2020 riaditeľské voľno.

            Mgr. Jana  Cvíčelová

          • Deň gramotnosti

          • Význam gramotnosti ako takej je nespochybniteľný, pretože nás ovplyvňuje počas všetkých životných situácií. Medzinárodný deň gramotnosti sa vo svete oslavuje 8. septembra a v tento deň sme ho oslavovali i u nás v škole. Počas jednotlivých vyučovacích hodín boli realizované aktivity, ktoré rozvíjali rôzne druhy gramotnosti – finančnú, digitálnu, čitateľskú, informačnú či prírodovednú. Zúčastnilo sa ich 148 žiakov, z toho 81 chlapcov a 67 dievčat.

          • Stravovanie v základnej škole

          • Školská jedáleň pri ZŠ s MŠ vo Valaskej Belej oznamuje rodičom detí, že od 22.9.2020 t.j. od utorku, sa spúšťa prevádzka školskej jedálne. Obedy sa budú podávať pre žiakov a zamestnancov základnej školy.

          • Výsledky volieb zástupcov rodičov do Rady školy pri ZŠ s MŠ

          • Predsedníčka volebnej komisie Ing. Jana Lapšová oznamuje, že do Rady školy pri ZŠ s MŠ vo Valaskej Belej  boli za rodičov zvolení traja kandidáti s najvyšším počtom hlasov:

            1. Andrea Bystrická - 37 hlasov

            2. Gabriela Dušičková - 36 hlasov

            3. Mgr. Júlia Korenačková - 27 hlasov

            -----------------------------------------------------------------------

            4. Martina Hromádková

            5. PaedDr. Denisa Cigániková

            6. Jana Mihálová, Anna Nemčeková - rovnaký počet hlasov

            7. Mária Gabašová

            8. Ladislava Podskočová

             

            Počet vydaných hlasovacích lístkov: 79

            Počet odovzdaných hlasovacích lístkov: 79

            Počet platných hlasovacích lístkov: 79

            Zápisnica z volieb je k nahliadnutiu u riaditeľky školy.

          • Zoznam kandidátov do Rady školy pri ZŠ s MŠ za rodičov

          • Abecedný zoznam kandidátov, ktorí prejavili záujem zastupovať rodičov v Rade školy pri Základnej škole s materskou školou Valaská Belá 242 vo volebnom období 2020 - 2024

            1. Andrea Bystrická

            2. PaedDr. Denisa Cigániková

            3. Gabriela Dušičková

            4. Mária Gabašová

            5. Martina Hromádková

            6. Mgr. Júlia Korenačková

            7. Jana Mihálová

            8. Anna Nemčeková

            9. Ladislava Podskočová

          • Voľby do Rady školy pri ZŠ s MŠ

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Valaská Belá č. 242 oznamuje rodičom žiakov,

            že dňa 16. septembra 2020 o 15,30 hod.

            v priestoroch jednotlivých tried sa koná rodičovské združenie, na ktorom sa uskutočnia voľby do Rady školy pri ZŠ s MŠ.

            Účasť zákonného zástupcu žiaka ZŠ je nutná. 

            Zoznam členov rady školy na funkčné obdobie 2020 – 2024 bude zverejnený na stránke školy po ukončení volieb.

          • Prerušenie prevádzky školskej jedálne

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Valaská Belá č. 242 Vám oznamuje, že z dôvodu rekonštrukcie strechy a stropov v budove školskej jedálne a školského klubu je prerušená prevádzka a výdaj stravy pre žiakov a ostatných stravníkov. Pobyt detí prihlásených do ŠKD bude prebiehať v triede ZŠ. Opravy sa majú začať v termíne od 02.09.2020 a predpokladané ukončenie prác  je dňa 16.09.2020. V prípade predĺženia prác Vás budeme informovať.   

            Za pochopenie ďakujeme.

          • Pokyny k začiatku školského roka 2020/2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            vyučovanie v školskom roku 2020/2021 sa začína v stredu 2. septembra 2020 o 7:40 hod.

            Nástup do školy je povinný pre všetkých žiakov.

            Vstup do priestorov školy je povolený len pre jedného rodiča - zákonného zástupcu žiaka prvej triedy. Pre ostatných rodičov je vstup zakázaný.

            Vstup do budovy školy je povolený len s prekrytými hornými dýchacími cestami - s rúškom.

            V areáli školy je potrebné dodržiavať vyznačené odstupy.

            Pri nástupe do školy odovzdá žiak triednemu učiteľovi vypísané a podpísané tlačivá:

            - vyhlásenie o bezinfekčnosti,

            - vyhlásenie rodiča.

             

             

             

          • Pokyny k nástupu žiakov do školy od pondelka 22.06.2020

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            pokyny (vyhlásenie a organizačné pokyny) k nástupu do školy od pondelka 22. júna 2020 Vám boli zaslané na portál "Bezkriedy". Žiaci, ktorí nastupujú do školy od pondelka po prvýkrát, musia priniesť ráno do školy vyplnené a podpísané tlačivo "Vyhlásenie". Bez tohto tlačiva im nebude umožnený vstup do školy.

            Rodičov žiakov, ktorí navštevujú ŠKD žiadame, aby vyplnili aj čas odchodu z ŠKD.