• Skrátené vyučovanie

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Valaská Belá 242 oznamuje zákonným zástupcom, že vzhľadom na pretrvávajúce horúčavy sa mení  organizácia vyučovania. Vyučovacie hodiny budú trvať 35 minút, preto v dňoch 25.6.2021 – 29.6.2021 bude skrátené vyučovanie nasledovne:

            1. hod:   7,40 hod   –   8,15 hod

            2. hod:   8,25 hod   –   9,00 hod

            3. hod:   9,20 hod   –   9,55 hod

            4. hod: 10,05 hod   –  10,40 hod

            5. hod: 10,50 hod   –  11,25 hod

             

             

            ŠKD  bude v prevádzke  podľa schválených prevádzkových hodín.

          • Súťaž o najväčší narcis

          • V rámci zachovania myšlienky spolupatričnosti Dňa narcisov sa žiaci Základnej školy s materskou školou vo Valaskej Belej zapojili do súťaže o „najväčší narcis“. Veľkosť narcisu, ktorý vytvorili naši žiaci bola 20,50 metra. Cieľom bolo pripomenúť ostatným žiakom, zamestnancom školy a aj širokej verejnosti tento symbol solidarity s onkologickými pacientmi. Ďakujeme Andrej da Mateas Studio za krásne zdokumentovanie.

          • MDD v škole

          • Dňa 31.5. sa uskutočnila oslava MDD v areáli základnej školy. Žiakov navštívil aj pán starosta obce s pani riaditeľkou školy a obdarovali všetkých žiakov. Dopoludnie strávili deti športovými súťažami, hudbou a tancom.

          • Micro:bity

          • Vyskúšali sme a boli sme úspešne podporení Nadačným fondom Telekom pri Nadácii Pontis vo výške  1 000 € a spoluúčasťou našej školy 80 €. Získané peniaze sme použili na nákup  sád micro:bitov (najjednoduchšie programovateľné teliesko na trhu – vhodné aj pre úplných začiatočníkov, dajú s ním vytvárať jednoduché hry, merať teplota, ovládať zvuk či svetelnosť iných zariadení), ktoré používame na hodinách informatiky.

          • Pešo do školy

          • Vďaka za 100% účasť žiakov na akcii "Pešo do školy".

             

            Dňa 21.5.2021 sa uskutoční školská akcia "Pešo do školy" pri príležitosti oslavy svetového dňa Pohybom ku zdraviu, ktorý sa oslavuje už od roku 2003. Poukazuje na riziká fyzickej pasivity, na problém pohodlného sedavého spôsobu života a z toho plynúceho vzrastajúceho počtu chronických ochorení spôsobených nedostatkom pohybu.

            CIEĽOM tohto dňa je zvýšenie verejného povedomia o zdravom životnom štýle, založeného na dostatku primeraných pohybových aktivít.

            Zapojenie sa bude prebiehať nasledovne. Pešo do školy pôjdeme spolu s pedagogickým dozorom zo štyroch stanovíšť:

            1. Pastierky- odchod "pešibusu" zo zastávky o 7,00 hod. /Furková P., Furková G./

            2. SaarGummi- odchod "pešibusu"  o 7,00 hod. /Juríková N./

            3. Krištáľ - odchod "pešibusu" zo zastávky o 7,00 hod. /Mokrišová L., Baginová A./

            4. Škrípov- odchod "pešibusu" zo zastávky pri futbalovom ihrisku o 7,00 hod. /Furková D./

            POZOR! Pre všetkých zúčastnených sladká odmena. :-)

          • Všetkovedko

          • V decembri súťažili žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka o titul Všetkovedka. Na vyriešenie úloh zo všetkých oblastí s ktorými sa doteraz stretli – prvouka, prírodoveda, vlastiveda, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, hudobná výchova, výtvarná výchova, informatická výchova, dopravná výchova mali 40 minút.

            Vedomostná súťaž Všetkovedko na 1. stupni ZŠ :

            2. ročník:

            Ella Blahová- Všetkovedko školy

            Nela Gážiková

            Lukáš Pugzík

            Lukáš Mihálka

            Nikola Lukáňová

            3. ročník:

            Miloš Jurenka - Všetkovedko

            Tereza Dolinajová - Všetkovedko

            Vanesa Súderová

            Nela Kurincová

            Martin Kotula

            4. ročník:

            Lucia Dolinajová

            Všetkým zúčastneným gratulujeme!

             

          • Podmienky vstupu žiakov do školy od 3. mája 2021

          • Žiak a ani jeho zákonný zástupca nemá povinnosť predkladať negatívny výsledok testu. Zákonný zástupca môže rozhodnúť, či sa žiak bude zúčastňovať prezenčného vyučovania.

            V prípade, ak sa žiak dobrovoľne rozhodnutím zákonného zástupcu nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, je povinný predkladať ospravedlnenie od zákonného zástupcu v dĺžke 5 dní podľa platného rozhodnutia ministra.

            Pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov) zákonný zástupca žiaka predkladá čestné vyhlásenie.

            Od pondelka 3. mája 2021 budeme požadovať čestné vyhlásenie len od tých žiakov, ktorí sa vyučovania nezúčastnili viac ako 3 po sebe idúce dni (vrátane sviatkov a víkendov).

          • Návrat žiakov do školy od 26.apríla 2021

          • Dňa 26. apríla 2021 sa na základe platného rozhodnutia MŠVVaŠ SR a COVID automatu obnovuje prezenčné vyučovanie žiakov 5., 6. a 7. ročníka.

            Pred nástupom do školy je nutné pretestovanie jedného zákonného zástupcu žiaka a žiaka na COVID – 19. Testovanie sa uskutoční v sobotu 24. apríla 2021 od 8,00 hod. do 12,00 hod. v kultúrnom dome.

            Platnosť testov je 7 kalendárnych dní. Overenie splnenej podmienky bude prostredníctvom Čestného vyhlásenia, ktoré elektronicky odošlete prostredníctvom rodičovského konta na edupage. Prosím venujte pozornosť výberu formuláru - jedna verzia pre prvý stupeň a jedna verzia pre druhý stupeň.

            Výnimky z preukazovania sa negatívnym výsledkom testu na COVID-19 upravuje vyhláška č. 187/2021 ÚVZ SR zo dňa 16.4.2021:

            • osoby ktoré prekonali COVID-19 a majú o tom doklad o prekonaní nie starší ako 180 dní,
            • osoby ktoré sa preukážu diagnostikovaním ochorenia COVID-19 v období nie dávnejšom ako 180 dní,
            • a iné výnimky podľa platnej vyhlášky.

            Podmienky prekrytia horných dýchacích ciest v škole

            Povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest (nos a ústa) v škole upravuje vyhláška ÚVZ SR 175/2021 z 15.apríla 2021. Povinnosť sa v interiéri vzťahuje na všetkých s výnimkou detí v materskej škole. V exteriéri sa táto povinnosť vzťahuje na všetkých s výnimkou detí materskej školy a osôb, ktoré sú od ostatných osôb s ktorými nežijú v jednej domácnosti vzdialené viac ako 5 metrov.

             

             

             

             

             

             

             

            Triedni učitelia zabezpečia včasnú informovanosť rodičov a žiakov prostredníctvom komunikačného kanálu Bezkriedy.

          • Vzdelávanie žiakov 2.A

          • Riaditeľka Základnej školy s MŠ, Valaská Belá 242 oznamuje rodičom a žiakom, že odo dňa 14. apríla 2021 prechádza 2.A trieda na dištančné vzdelávanie z dôvodu pozitívneho výskytu ochorenia COVID 19 u pedagogického zamestnanca.

            Rodičia a žiaci tejto triedy dostanú všetky potrebné informácie cez svoju triednu učiteľku na portáli Bezkriedy. Uvedené karanténne opatrenia budú aktualizované po vyjadrení RÚVZ Prievidza.

          • Návrat žiakov do školy od 19. apríla 2021

          • Dňa 19. apríla 2021 sa na základe Rozhodnutia MŠVVaŠ SR číslo 2021/12811:1 – A1810 zo dňa 12.4.2021 obnovuje prezenčné vyučovanie žiakov 8. a 9. ročníka. Pred nástupom do školy bude nutné pretestovanie na COVID – 19 zamestnancov školy, jedného zákonného zástupcu žiaka a žiaka. Platnosť testov je 7 kalendárnych dní. Overenie splnenej podmienky bude prostredníctvom Čestného vyhlásenia, ktoré elektronicky odošlete škole ako doteraz.

            Druhy a možnosti testovania:

            • Antigénové testy
            • PCR testy
            • Testy kloktaním (zatiaľ sa pripravuje táto forma testovania – forma PCR testu)

            Žiaci 5., 6. a 7. ročníka - pokračujú vo vyučovaní dištančnou formou.

            Žiaci 1. a 2. ročníka - pokračujú v prezenčnom vyučovaní.

            Žiaci 3. ročníka – dištančné vzdelávanie do 14.4.2021, od 15.4.2021 prezenčná forma vzdelávania.

            Žiaci 4. ročníka – dištančné vzdelávanie do 23.4.2021, od 26.4.2021 prezenčná forma vzdelávania.

            Informácie k návratu detí do škôl sa neustále aktualizujú v nadväznosti na pokyny MŠVVaŠ SR, prosíme o trpezlivosť a ústretovosť.

            Triedni učitelia zabezpečia včasnú informovanosť rodičov a žiakov prostredníctvom komunikačného kanálu Bezkriedy.

          • Oznam pre žiakov 4.A - prechod na dištančné vzdelávanie

          • Riaditeľka Základnej školy s MŠ, Valaská Belá 242 oznamuje rodičom a žiakom, že odo dňa 12. apríla 2021 prechádza 4.A trieda na dištančné vzdelávanie z dôvodu pozitívneho výskytu ochorenia COVID 19.

            Rodičia a žiaci tejto triedy dostanú všetky potrebné informácie cez svoju triednu učiteľku na portáli Bezkriedy. Uvedené karanténne opatrenia platia predbežne do 23. apríla 2021 vrátane.

            Upozorňujeme rodičov žiakov, že je potrebné karanténu dodržiavať - deti sa musia v nasledujúce dni zdržiavať doma.

            Prosíme rodičov o sledovanie zdravotného stavu svojich detí, v prípade zhoršenia zdravotného stavu kontaktovať detského lekára a bezodkladne informovať triednu učiteľku.

          • Oznam o prechode na dištančné vzdelávanie v 3.A triede

          • Riaditeľka Základnej školy s MŠ, Valaská Belá 242 oznamuje rodičom a žiakom, že odo dňa 9. apríla 2021 prechádza 3.A trieda na dištančné vzdelávanie z dôvodu pozitívneho výskytu ochorenia COVID 19. Rodičia a žiaci tejto triedy dostanú všetky potrebné informácie cez svoju triednu učiteľku na portáli Bezkriedy. Uvedené karanténne opatrenia platia predbežne do 14. apríla 2021 vrátane. Upozorňujeme rodičov žiakov, že je potrebné karanténu dodržiavať - deti sa musia v nasledujúce dni zdržiavať doma.

            Prosíme rodičov o sledovanie zdravotného stavu svojich detí, v prípade zhoršenia zdravotného stavu kontaktovať detského lekára a bezodkladne informovať triednu učiteľku.

          • Prebratie vitamínových balíčkov pre žiakov II. stupňa ZŠ

          • Vedúca školskej jedálne oznamuje rodičom detí, ktoré navštevujú 5.-9. ročník ZŠ a záväzne ich  prihlásili k odobratiu školského ovocia na ktoré majú nárok  i počas dištančného vzdelávania, že vitamínové balíčky sa budú odovzdávať  v piatok 9.4.2021 v skladových priestoroch budovy školskej jedálne (vchod od multifunkčného ihriska)  v čase od 12:00 hod. – 14:30 hod. 

            Prosím rodičov, aby boli dôslední  a nahlásené balíčky si aj prevzali. V prípade, že sa nebude môcť rodič v tomto čase dostaviť, je možné poslať po balíček v uvedenom čase aj svoje dieťa, ktorému dávka školského ovocia patrí.

            Prevzatie vitamínového balíčka (2 kg jabĺk a 2 litre jablkovej šťavy) sa bude potvrdzovať osobným podpisom na  2 origináloch. Pri preberaní je potrebné dodržať  odstup a mať nasadený respirátor. 

          • Oznam

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ, Valaská Belá 242 na základe rozhodnutia pandemickej komisie oznamuje rodičom, žiakom a zamestnancom školy, že vzdelávací proces na škole bude naďalej pokračovať v nastavenom režime tak ako doteraz. Odborníci neodporučili po Veľkej noci návrat detí II. stupňa do škôl z dôvodu obáv zhoršenia epidemiologickej situácie. V závislosti od zvládnutia veľkonočného obdobia sa budú v ďalšom týždni prijímať opatrenia, ktoré predpokladajú postupné otváranie škôl. O ďalších zmenách vo vzťahu k prezenčnému vyučovaniu vás budeme priebežne informovať. 

            Buďme trpezliví a hlavne zodpovední počas sviatočných dní, čo nám zaručí naplniť naše očakávania a už čoskoro otvoríme brány školy pre všetkých našich žiakov.

             

            Krásne prežitie veľkonočných sviatkov a veľa zdravia vám praje Mgr. Jana Cvíčelová

          • Zápis do prvého ročníka základnej školy na školský rok 2021/2022

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Valaská Belá 242 Vám oznamuje, že zápis žiakov do prvého ročníka základnej školy v školskom roku 2021/2022 sa uskutoční dňa 9. apríla 2021.

            Zápis sa uskutoční bez prítomnosti dieťaťa, za dodržania prísnych hygienických opatrení. Pri príchode do školy bude potrebné preukázať sa negatívnym testom na Covid-19 nie starším ako 7 dní, resp. jeho platnou náhradou a použiť respirátor. Pri zápise sa bude postupovať nasledovne:

            1. Do 1. apríla 2021 elektronicky na stránke školy vyplniť žiadosť o prijatie do prvého ročníka.

            2. V piatok 9. apríla 2021 bude zápis prebiehať v čase od 13,30 hod. do 18,00 hod. podľa časového harmonogramu, ktorý bude upresnený po ukončení prijímania elektronických prihlášok. Vstup do budovy školy bude umožnený len s negatívnym testom na Covid-19 nie starším ako 7 dní, resp. jeho platnou náhradou a s použitím respirátora. Pri zápise je potrebné dodržiavať bezpečnú vzdialenosť.

            3. V piatok 9. apríla 2021 osobne na zápis doniesť: občiansky preukaz (k nahliadnutiu), rodný list dieťaťa (k nahliadnutiu), peniaze na školské a učebné pomôcky (23,00 €) - bližšie informácie v priloženem časopise.

          • Školské ovocie pre žiakov na dištančnom vzdelávaní

          • Potrebná dávka vitamínov zo školského programu počas dištančného vzdelávania

             

            Vedúca školskej jedálne oznamuje rodičom žiakov 2. stupňa, že pre žiakov druhého stupňa bolo schválené dodanie ovocia a ovocnej šťavy, ako podpora prísunu vitamínov počas dištančného vzdelávania. Vitamínový balíček ako aj jeho dodanie je bezplatné a prináleží každému žiakovi navštevujúcemu 2. stupeň základnej školy.  

            Prosím rodičov týchto žiakov, aby nahlásili svoj záväzný záujem SMS správou do 25.3.2021 t.j. do štvrtka na tel. číslach vedúcej školskej jedálne 0902 183 335,  0914 128 651, kde uvedú meno žiaka a ročník, ktorý navštevuje.  

            O termíne prevzatia vitamínových balíčkov budeme včas informovať. Bude potrebné, aby si dodávku prišiel vyzdvihnúť rodič osobne do priestorov ZŠ s MŠ, kde podpisom potvrdí jej prevzatie.  Pri dodržaní všetkých protiepidemiologických opatrení vidíme tento spôsob distribúcie vitamínov v rámci školského programu ako jediný možný aj pre deti, ktoré sa učia dištančne.

            Zároveň oznamujeme rodičom žiakov z prvého stupňa, že ich deti školské ovocie dostávajú ako súčasť obeda.