• Olympiády žiakov

          • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA

            GRATULUJEME za výborné umiestnenia v okresnom kole Dejepisnej olympiády 2020/202, ktorá sa konala 11. februára 2021 online formou Michalovi Dušičkovi (9.A), ktorý obsadil 1. miesto v kategórii C, Matejovi Dušičkovi (8.A) za 2. miesto v kategórii D a Lukášovi Dolinajovi (7.A) za 2. miesto v kategórii E. Všetkým patrí poďakovanie za krásnu reprezentáciu školy. Žiaci ďalej postupujú do krajského kola Dejepisnej olympiády, ktorá sa bude konať 22.3.2021. Držíme im palce.

            BIBLICKÁ OLYMPIÁDA

            Tešíme sa z 1. miesta našich žiakov na dekanátnom kole Biblickej olympiády, ktorá sa konala 10. marca 2021 online formou. GRATULUJEME Michalovi Dušičkovi (9.A), Matejovi Dušičkovi (8.A)Lukášovi Dušičkovi (5.A). Patrí im veľké poďakovanie za krásnu reprezentáciu školy. Tím ďalej postupuje do diecézneho kola Biblickej olympiády. Budeme im držať palce.

          • Vyučovanie od 15. marca 2021

          • Milí rodičia a žiaci,

            riaditeľka školy Mgr. Jana Cvíčelová oznamuje, že na základe pokynov vydaných MŠVVaŠ SR z dôvodu pozitívneho výskytu ochorenia COVID 19 v prvej triede, prechádza trieda 1.A od pondelka 15. marca 2021 na dištančné vyučovanie. Rodičia žiakov prvého ročníka si môžu požiadať o pandemickú OČR.

            - druhý, tretí a štvrtý ročník ZŠ a ŠKD prezenčne,

            - druhý stupeň ZŠ dištančne.

            Pripomíname povinnosť zákonných zástupcov žiakov, ktorí sa zúčastňujú prezenčného vyučovania elektronicky odovzdať čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti do nedele 14.3.2021.

          • Oznam pre rodičov

          • Milí rodičia,

             

            oznamujeme vám, že na škole sa vyskytol potvrdený pozitívny prípad ochorenia Covid - 19 u žiaka prvého stupňa. Z tohto dôvodu vás chceme poprosiť, ak sa u vášho dieťaťa počas týždňa objavili príznaky ako zvýšená teplota, malátnosť, únava, tráviace ťažkosti, aby ste zvážili možnosť otestovať Vaše dieťa dnes počas plošného testovania v obci. Vieme, že deti do 10 rokov sú oslobodené od testovania, ale z dôvodu zodpovednosti a ochrany nás všetkých je dôležité prispieť ku spoločnému dobru. Naše snahy sú zachovať prezenčnú výučbu, ale to je podmienené zdravými žiakmi a zamestnancami školy. Tie triedy, v ktorých sa vyskytnú ďalšie potvrdené prípady pozitivity prejdú na dištančnú výučbu. O prevádzke školy budúci týždeň vás budú informovať triedni učitelia.

            Ďakujeme za pochopenie a ústretovosť.

            S prianím dobrého zdravia sa lúči vedenie školy a obce.    

            --

            S pozdravom
             

            Mgr. Jana Cvíčelová

          • Vyučovanie od 8. marca 2021

          • Milí rodičia a žiaci,

            riaditeľka školy Mgr. Jana Cvíčelová oznamuje, že na základe konzultácie so zriaďovateľom školy bude vyučovanie od 8. marca 2021 prebiehať v takom istom režime ako doteraz:

            - prvý stupeň ZŠ a ŠKD prezenčne,

            - druhý stupeň ZŠ dištančne,

            - materská škola prezenčne.

            Pripomíname povinnosť zákonných zástupcov elektronicky odovzdať čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti do nedele 7.3.2021.

             

          • Nástup žiakov do školy po jarných prázdninách.

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            dňa 22. februára 2021 sa obnovuje prezenčné vyučovanie (v škole) pre žiakov 1. až 4. ročníka. Podmienkou účasti žiaka na vyučovaní je pretestovanie jedného rodiča žijúceho v spoločnej domácnosti s týmto žiakom. Potvrdenie o absolvovaní testu nesmie byť staršie ako 7 dní. Pretestovanie zabezpečuje obec Valaská Belá a uskutoční sa v sobotu 20. februára 2021. Presné časy budú upresnené vyhláškou v obecnom rozhlase a na stránke obce www.valaskabela.sk. Pretestovávanie bude podľa posledných informácií nutné každých 7 dní.

            Žiakom 1. až 4. ročníka, ktorí budú pokračovať vo vzdelávaní v domácom prostredí, budú zasielané úlohy triednymi učiteľmi, ktoré budú vypracovávať samostatne bez online vyučovania. Rodičia týchto žiakov nebudú mať nárok na pandemickú OČR.

            Pre žiakov  5. až 9. ročníka bude naďalej povinnosťou zúčastňovať sa dištančného vzdelávania podľa doterajšieho online rozvrhu.  

            Žiakom, ktorí sa budú zúčastňovať vzdelávania priamo v škole, bude triednymi učiteľmi cez portál „Bezkriedy“ zaslané „Čestné vyhlásenie“. Prosíme rodičov, aby venovali zvýšenú pozornosť potrebnému tlačivu „Čestné vyhlásenie“, ktoré je nutné priniesť vypísané a podpísané v prvý deň nástupu do školy (22.2.2021). Tlačivo "Čestné vyhlásenie" je priložené aj dole v ozname.

            Bez tohto tlačiva nebude umožnený vstup žiaka do priestorov školy.

            Vzdelávanie žiakov, činnosť ŠKD a prevádzka ŠJ budú zabezpečené na základe podmienok stanovených MŠVVaŠ SR a RÚVZ a budú upravené oproti bežným podmienkam.

          • Obnovenie vyučovania od 8. februára 2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            dňa 8. februára 2021 sa obnovuje prezenčné vyučovanie (v škole) pre žiakov 1. až 4. ročníka. Podmienkou účasti žiaka na vyučovaní je pretestovanie jedného rodiča žijúceho v spoločnej domácnosti s týmto žiakom. Potvrdenie o absolvovaní testu nesmie byť staršie ako 7 dní. V obci Valaská Belá sa testovanie na COVID-19 uskutoční v priestoroch Kina Slovan a kultúrneho domu v sobotu 6. 2. 2021 od 8:00 do 12:00 hod., od 13:00 do 17:00 hod. a od 17:30 do 21:00 hod. Pretestovávanie bude podľa posledných informácií nutné každých 7 dní.

            Žiaci 1. až 4. ročníka, ktorí budú pokračovať vo vzdelávaní v domácom prostredí, budú zasielané úlohy triednymi učiteľmi, ktoré budú vypracovávať samostatne bez online vyučovania. Rodičia týchto žiakov nebudú mať nárok na pandemickú OČR.

            Pre žiakov  5. až 9. ročníka bude naďalej povinnosťou zúčastňovať sa dištančného vzdelávania podľa doterajšieho online rozvrhu.  

            Žiakom, ktorí sa budú zúčastňovať vzdelávania priamo v škole, bude triednymi učiteľmi cez portál „Bezkriedy“ zaslané „Čestné vyhlásenie“. Prosíme rodičov, aby venovali zvýšenú pozornosť potrebnému tlačivu „Čestné vyhlásenie“, ktoré je nutné priniesť vypísané a podpísané v prvý deň nástupu do školy (8.2.2021).

            Bez tohto tlačiva nebude umožnený vstup žiaka do priestorov školy.

            Vzdelávanie žiakov, činnosť ŠKD a prevádzka ŠJ budú zabezpečené na základe podmienok stanovených MŠVVaŠ SR a RÚVZ a budú upravené oproti bežným podmienkam.

          • Polročné výpisy známok

          • Milí rodičia,

            do schránok v internetovej žiackej knižke Vám boli zaslané polročné výpisy známok vašich detí. Kliknutím na modré tlačidlo "stiahnuť" si môžete stiahnuť a pozrieť polročný výpis známok. Po dôkladnom oboznámení sa s obsahom (a pochválení ratolesti) podpíšte výpis známok stlačením červeného tlačidla "Podpísať".

          • Organizácia prevádzky ZŠ s MŠ od 18.01.2021

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ vo Valaskej Belej oznamuje, že vzhľadom na okolnosti súvisiace s pretrvávajúcou epidemiologickou situáciou, naďalej platí rozhodnutie ministra školstva z 8.1.2021, ktoré mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a školských zariadeniach.

            Z tohto dôvodu žiaci prvého a druhého stupňa sa budú naďalej vzdelávať dištančnou formou z domu podľa platných online rozvrhov.

            Prevádzka ŠKD a ŠJ je prerušená do odvolania.

            Prevádzka MŠ sa od 18.01.2021 neobnovuje na základe rozhodnutia ministra školstva z 8.1.2021, ktoré mimoriadne prerušilo školské vyučovanie v školách a školských zariadeniach  – materská škola môže byť v prevádzke len pre deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre – u nás nebol záujem zo strany týchto rodičov.

          • Organizácia vyučovania od 11. januára 2021

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ vo Valaskej Belej oznamuje zamestnancom školy, rodičom a žiakom, že vzhľadom na okolnosti súvisiace s pandémiou a so zavedením „lockdownu“ na území SR do 24.1.2021 upravujeme výchovno – vzdelávací proces v súlade s usmernením Ministerstva školstva SR zo dňa 4.1.2021 nasledovne:

            • od 11.1.2021 sa budú žiaci prvého a druhého stupňa vzdelávať dištančnou formou z domu podľa platných online rozvrhov,
            • prevádzka ŠKD, ŠJ a MŠ je prerušená,  (prosím kontaktovať vedenie školy na t. č. 0903777798 do 7.1.2021, ak je treba zabezpečiť prevádzku niektorých stredísk pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry),
            • od 11.1. do 18.1.2021 bude rodičom vyplácaná pandemická OČR.

            Prehľad základných informácií týkajúcich sa vzdelávania v súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou:

            • klasifikácia žiakov za I. polrok sa posúva k 31.3.2021,
            • Testovanie 5 v piatom ročníku sa ruší,
            • Testovanie 9 sa uskutoční dňa 9. júna 2021,
            • prijímacie skúšky na stredné školy pre žiakov 9. ročníka sa uskutočnia v termínoch od 3. mája 2021.

            Počas nasledujúcich dní budeme sledovať vývoj aktuálnej situácie a pravidelne vás informovať.

          • Vianočné prázdniny

          • Mgr. Jana Cvíčelová, riaditeľka Základnej školy s materskou školou Valaská Belá 242, na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov oznamuje, že

            Vianočné prázdniny sa uskutočnia

            v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021.

             

             

          • Oznam o karanténnych opatreniach pre žiakov I. stupňa základnej školy

          • Rozhodnutím Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Prievidza so sídlom v Bojniciach, zo dňa 14. decembra 2020, ktorým sa nariaďujú karanténne opatrenia pri ohrození verejného zdravia:

            • pre pedagogických zamestnancov, ktorí prišli do kontaktu s pozitívnou osobou a s osobami s príznakmi ochorenia COVID 19 v zamestnaní,
            • pre  žiakov I. stupňa základnej školy,

            od 10. decembra 2020 (dátum, kedy bol posledný možný kontakt s osobami s príznakmi) do 20. decembra 2020.

             

            Žiaci, ktorých sa týkajú karanténne opatrenia, sú povinní dodržiavať karanténu (zdržiavať sa v domácom prostredí), sledovať svoj zdravotný stav a zmeny zdravotného stavu bezodkladne hlásiť svojmu ošetrujúcemu lekárovi a triednemu učiteľovi.

            Žiaci I. stupňa prechádzajú dňom 15. decembra 2020 na dištančné vzdelávanie (online cez ZOOM podľa pokynov triednych učiteľov na portáli Bezkriedy).

            Ďakujeme za pochopenie a ústretovosť.

                                                                                        Mgr. Jana Cvíčelová

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Valaská Belá 242 v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) §150, ods. 5 a o zmene a doplnení niektorých zákonov, udeľuje

            všetkým žiakom základnej školy a materskej školy v pondelok

            dňa 14. decembra 2020

            riaditeľské voľno.

             

            Riaditeľské voľno sa udeľuje po konzultácii so starostom obce a na základe pokynov z MŠVVaŠ SR, z dôvodu výskytu pozitívnych prípadov COVID 19 u detí, žiakov a zamestnancov a takisto z dôvodu, že u viacerých detí, žiakov a zamestnancov sa prejavili príznaky tohto ochorenia. V pondelok budeme vzniknutú situáciu konzultovať s RÚVZ Prievidza. Predpokladáme, že RÚVZ Základnú školu s materskou školou nariadením uzavrie až do začiatku vianočných prázdnin.

            Rodičov detí a žiakov prosíme o sledovanie zdravotného stavu ich detí. V prípade prejavu príznakov ochorenia COVID 19 kontaktujete prosím ošetrujúceho lekára a následne informujte triedneho učiteľa.

            Ďakujeme za pochopenie a ústretovosť.

            Mgr. Jana  Cvíčelová

          • Vyhodnotenie pytagoriády

          • III. A

            Zúčastnených: 8 žiakov

            Úspešní žiaci:

            1. Bystrická P.
            2. Sondorová B.  
            3. Gabašová T.

            IV. A

            Zúčastnených: 14 žiakov

            Úspešní žiaci:

            1. Lupták P.

            V.A

            Zúčastnených: 8 žiakov

            Úspešní žiaci:

            1. Dušička L.
            2. Kurinec P.
            3. Svrček T.
            4. Plekanec S.

            VI.A

            Zúčastnených: 6 žiakov

            Úspešní žiaci:

            1. Fajerová E.

            VII.A

            Zúčastnených: 7 žiakov

            Úspešní žiaci:

            1. Cúciková K.
            2. Dolinaj L.  

            VIII.A

            Zúčastnených: 7 žiakov

            Úspešní žiaci:

            1. Dušička M.
          • Vedomostné súťaže

          • Z olympiád a vedomostných súťaží sa uskutočnila Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry, Pytagoriáda a Všetkovedko.

            Školské kolo olympiády zo SJL prebehlo online, 1. miesto získal Michal Dušička, 2. miesto Martin Páleník, 3. miesto Veronika Furková – všetko žiaci IX. A. Do okresného kola postúpil M. Dušička, ktorý sa umiestnil na krásnom 2. mieste.

            V matematická súťaž Pytagoriáda - vyhodnotenie žiakov na stránke.

                      Žiaci 8. a 9. ročníka sa pravidelne zapájajú aj do dobrovoľného celoslovenského testovania Komparo, no kvôli spomínaným skutočnostiam sa toto preložilo, rovnako ako testovanie žiakov 5. ročníka.

                        Do súťaže Všetkovedko sa zapojili žiaci 2. – 4. ročníka. Táto súťaž prepája viaceré oblasti – slovenský jazyk a literatúru, matematiku, vlastivedu, prírodovedu, anglický jazyk, informatickú, dopravnú, hudobnú a aj výtvarnú výchovu. Úlohou žiakov je predviesť svoje vedomosti z uvedených oblastí a tiež svoje logické myslenie a správny úsudok. Zapojenie do súťaže je dobrovoľné za poplatok 4,-€. Žiaci si nielen overia svoje možnosti a schopnosti, ale hravou formou sa tiež pripravujú na testovanie, ktoré ich čaká v piatom ročníku.

                      V tomto školskom roku sa do súťaže zapojili: Lucia Dolinajová (IV. A), Martin Kotula (III. A), Vanesa Súderová (III. A), Tereza Dolinajová (III. A), Miloš Jurenka (III. A), Nela Kurincová (III. A), Lukáš Pugzík (II. A), Lukáš Mihálka (II. A), Nikola Lukáňová (II. A), Nela Gážiková (II. A), Marko Beňo (II. A), Ella Blahová (II. A). O ich úspešnom vyriešení sa dozvedia 21.12.

          • Informatická súťaž iBOBOR 2020

          • V školskom týždni 10. - 16. novembra 2020 prebehla SÚŤAŽ pre žiakov 1. stupňa priamo v škole a pre žiakov 2. stupňa s možnosťou vypracovať online úlohy z domu.

            Vyhodnotenie:

            2.- 3. ročník kategória DROBEC

            2.A

            Počet zúčastnených:  18/6 úspešných

            3. A

            Počet zúčastnených:  14/9 úspešných

            1. Peter Korenačka            3. roč.          100%
            2. Martin Kotula                 3. roč.           100%
            3. Vivien Kocúrová             2. roč
            4. Nela Gážiková                2. roč.
            5. Martin Botka                  3. roč.
            6. Karolína Hájičková        2. roč
            7. Miloš Jurenka                3. roč.
            8. Boris Suchomel              2. roč.
            9. Terézia Gabašová           3. roč.
            10. Petra Bystrická               3. roč.
            11. Barbora Ondrejkovičová 2. roč.
            12.  Diana Púryová                3. roč.
            13. Tereza Dolinajová           3. roč.
            14. Natália Mišincová           3. roč.
            15. Marko Beňo                     2. roč.

            4.- 5. ročník kategória BOBRÍK

            4.A

            Počet zúčastnených:  15/1 úspešný

            5. A

            Počet zúčastnených:  11/5 úspešných

            1. Simon Plekanec             5. roč.
            2. Lukáš Dušička               5. roč.
            3. Vladimír Martinák          5. roč.
            4. Filip Šedík                      5. roč.
            5. Laura Bernátová            5.roč.
            6. Lucia Dolinajová              4. roč.

             

            6.- 7. ročník kategória BENJAMÍN

            6.A

            Počet zúčastnených:  6/2 úspešní

            7. A

            Počet zúčastnených:  15/5 úspešných

            1. Ema Fajerová                    6. roč.
            2. Marek Furka                      6. roč.
            3. Kristína Cúciková              7. roč.
            4. Sára Veronika Nemčeková 7. roč.
            5. Marianna Gabašová            7. roč.
            6. Lukáš Dolinaj                      7. roč.
            7. Chiara Sýkorová                 7. roč.

             

            8.- 9. ročník kategória KADET

            8.A

            Počet zúčastnených:  18/3 úspešní

            9. A

            Počet zúčastnených:  12/7 úspešných

            1. Monika Hodasová                    9. roč.
            2. Veronika Furková                    9. roč.
            3. Veronika Štolovská                 8. roč.
            4. Lukáš Valjent                           9. roč.
            5. Beáta Podskočová                   9. roč.
            6. Dominik Siekel                         9. roč.
            7. Matej Dušička                          8. roč.
            8. Michal Dušička                         9. roč.
            9. Vanessa Čižnárová                   9. roč.
            10. Daniel Dolinaj                           8. roč.
          • Čo z nich len vyrastie? Možno aj programátori...

          • ...počuli ste v reklame na projekt:

            ENTER pre školy 2020 – Digitálna generácia

            Tak prečo nie práve na našej škole.  Vyskúšali sme a boli sme úspešne podporení Nadačným fondom Telekom pri Nadácii Pontis vo výške  1 000 € a spoluúčasťou našej školy 80 €. Získané peniaze môžeme použiť na nákup  sád micro:bitov (Ide o najjednoduchšie programovateľné teliesko na trhu a je vhodné aj pre úplných začiatočníkov. Dajú sa s ním vytvárať jednoduché hry, merať teplota, ovládať zvuk či svetelnosť iných zariadení), ktoré budeme používať na hodinách informatiky.

            Prečo?

            V budúcnosti bude 9 z 10 pracovných miest vyžadovať digitálne zručnosti. Digitalizácia je tu a Slovensko je svedkami týchto zmien. To, ako bude vyzerať naša krajina o 20 rokov, záleží predovšetkým na novej smart generácii digitálne zručných ľudí, ktorí vyťažia z technológií maximum v prospech seba aj celej spoločnosti. To, že deti sú naša budúcnosť, nie je len prázdna fráza. Keď budú pripravené ony, bude pripravené aj Slovensko. V rámci projektu ENTER v spolupráci s Telekomom, SPy a Aj Ty v IT sme sa rozhodli urobiť všetko pre to, aby sme ešte viac podporili a zlepšili podmienky pre ich rozvoj inovatívnym a zážitkovým spôsobom a priniesli aj ich učiteľom ďalší nástroj, ktorý im pomôže na ich hodinách.

            Cieľ grantového programu

            Cieľom grantového programu je sprístupniť žiakom a žiačkam druhého stupňa základných škôl hravou, zaujímavou a interaktívnou formou svet digitálnych technológií a programovania prostredníctvom micro:bitov. Micro:bity môžu byť využité nielen na hodinách informatiky, ale aj na všetkých ostatných predmetoch, pretože ich využitie je veľmi praktické a variabilné.

            Súhrnné informácie zámeru na našej škole

            Prostredníctvom projektu chceme žiakom a žiačkam sprístupniť programovanie zaujímavou a hlavne záživnou formou prostredníctvom micro:bitov. Jednou z možností vyučovania programovania prostredníctvom sady micro:bitov je aj dištančná forma, ktorá by bola veľmi zaujímavým spôsobom vyučovania na diaľku, ak by nastala opäť takáto situácia. Chceme využiť základné sady pre žiakov druhého stupňa a do budúcnosti pokračovať v nadväznosti na pokročilejšie sady micro:bitov.

          • Mikuláš v škole

          • V pondelok (7. 12.) sme aj v našej škole privítali vzácnu návštevu – sv. Mikuláša, ktorý prišiel medzi žiakov 1. stupňa a priniesol im sladké prekvapenie. Mal so sebou aj svojich pomocníkov – anjelov a čerta. Deti sa na jeho príchod pripravili, zaspievali mu pesničky, zarecitovali básničky. V tomto školskom roku sa kvôli dištančnému vzdelávaniu nemohli tešiť z Mikulášovho príchodu do školy žiaci 2. stupňa, ale veríme, že tí si sladkú odmenu našli vo svojich čižmičkách doma.

          • Oznam pre rodičov

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Valaská Belá 242 oznamuje rodičom žiakov, že na škole sa vyskytol jeden pozitívne testovaný zamestnanec. Po konzultácii s RÚVZ Prievidza nebola nariadená karanténa, pretože na škole neevidujeme príznaky ochorenia Covid 19 u žiakov ani zamestnancov.

            Žiadame rodičov žiakov o sledovanie zdravotného stavu detí počas víkendu 5.12.2020 - 6.12.2020. Prípadné zmeny zdravotného stavu počas víkendu prosíme konzultovať s ošetrujúcim lekárom a bezodkladne informovať triedneho učiteľa.

            V pondelok 7.12.2020 sa končí obdobie, kedy by sa mali prejaviť príznaky po možnom stretnutí s týmto pozitívne testovaným zamestnancom, ktorý bol naposledy na pracovisku v piatok 27.11.2020.

            Za pochopenie a ústretovosť ďakujeme.

            Mgr. Jana Cvíčelová