• Šarkaniáda

          • Dňa 17.10.2022 sa v školskom klube detí konala nádherná akcia - "šarkaniáda. Nápadité šarkany našich žiakov vystúpili do výšin a postarali sa o pestrofarebné divadlo na jesennej oblohe. Šarkaniádu zorganizovali pani učiteľky z ŠKD: Mirka Štefáková a Majka Repková

          • Mesiac úcty k starším

          • Starých rodičov si treba vážiť, pretože odovzdávajú svoju múdrosť a lásku nám všetkým. Pri tejto príležitosti sa dňa 16.10.2022 v kultúrnom dome vo Valaskej Belej uskutočnilo vystúpenie našich žiakov z folklórneho a divadelného krúžku pod vedením Mgr. Petry Furkovej a Mgr. Dominiky Furkovej.

          • Turistický krúžok

          • Včera naši žiaci začali s turistickým krúžkom. Naši vedúci R. Repka a Š. Pugzík pre deti pripravili na úvod prednášku na tému výstup na Mont Blanc, ktorá bola spojená s videoprojekciou zo samotného výstupu a ukážkou vysokohorskej výstroje. O svojom výstupe na Mont Blanc prednášal ich kamarát a skvelý Sparťan športovec: Matej Remšík, ktorému touto cestou veľmi pekne ďakujeme. Následne ešte s deťmi absolvovali výstup na Javorinku, kde si deti potrénovali svoju kondičku pred ďalšou turistikou.

          • Európsky deň jazykov

          • 26. september je každoročne venovaný oslave kultúrnej a jazykovej rozmanitosti Európy prostredníctvom Európskeho dňa jazykov. Zároveň povzbudzuje u ľudí záujem o výučbu cudzích jazykov. Aj v školskom roku 2022/2023 sa učitelia a žiaci do Európskeho dňa jazykov zapojili prostredníctvom zaujímavých aktivít. Učitelia diskutovali so žiakmi o význame Európskeho dňa jazykov aj výučby cudzích jazykov, žiaci sa oboznámili s rôznymi zaujímavosťami zo sveta jazykov, ktorými sa okolo nás hovorí. Súčasne si žiaci preverovali svoje vedomosti o jazykoch prostredníctvom jazykového kvízu, určovali jazyky na základe zvukových nahrávok alebo lokality na základe cudzojazyčných nápisov. V nižších ročníkoch si žiaci spievali anglické piesne, naučili sa pozdravy v rôznych jazykoch či maľovali vlajky štátov.