• Pasovanie prvákov

          • 21. 2. 2023 boli naši prváčikovia slávnostne pasovaní za členov školskej knižnice. Pasovali ich žiaci VIII. A, ktorí boli poobliekaní ako rozprávkové postavičky. Túto akciu im spríjemnili žiaci divadelného krúžku, ktorí im zahrali rozprávku Domček, domček. Veríme, že z našich prváčikov vyrastú aktívni čitatelia, ktorí v knihách objavia svet dobra a fantázie.

          • Prednáška nebezpečný internet a trestnoprávna zodpovednosť

          • Prednáška

            Dňa 10.2.2023 sa naši najstarší žiaci zúčastnili prednášky o nebezpečnom internete a o trestnoprávnej zodpovednosti. Prednášala kpt. Ing. Daniela Preťová – preventistka Okresného riaditeľstva policajného zboru Prievidza.

          • Návšteva predškolákov v ZŠ

          • Dňa 10.2.2023 sa naši predškoláci s pani učiteľkou Alenkou Kováčovou zúčastnili otvorených vyučovacích hodín v 1. ročníku ZŠ. Po radostnom zvítaní sa s kamarátmi-terajšími prvákmi, všetkých privítala pani učiteľka Mgr. Peťka Furková a pani riaditeľka Mgr. Janka Cvíčelová. Pani učiteľka P. Furková previedla deti zákutiami jednotlivých vyučovacích predmetov. Prváci predviedli, čo sa za pár mesiacov vo „veľkej škole“ naučili a spolu so škôlkarmi čítali, počítali, hrali sa, tancovali a zabávali. Nechýbala ani sladká odmena. Vyskúšali si, ako sa sedí v školskej lavici a vyriešili zaujímavé úlohy v pracovnom liste.

            Veríme, že aj vďaka tomuto stretnutiu, pôjdu deti k zápisu do prvej triedy s ľahkosťou a radosťou. Predškoláci si tiež pripravili pre prvákov básne a piesne a nakoniec sa navzájom obdarovali krásnymi záložkami, ktoré deti vyrobili

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Hviezdoslavov Kubín

            Školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín sa konalo 30. 1. 2023. Žiaci súťažili v prednese poézie a prózy, a to v troch kategóriách. Víťazi jednotlivých kategórií nás budú reprezentovať v okresnom kole. Školského kola sa zúčastnilo 16 žiakov, z toho 12 dievčat a 4 chlapci.

            I. kat.: Poézia

            1. miesto: Tomáš Michalovič, III. A

            2. miesto: Tomáš Dušička, II. A

            3. miesto: Karolína Hájičková, IV. A

            I. kat.: Próza

            1. miesto: Ella Blahová, IV. A

            2. miesto: Nella Abrahámová, II. A

            II. kat.: Poézia

            1. miesto - neudelené

            2. miesto: Natália Mišincová, V. A

            3. miesto: Dominika Môciková, VI. A

            II. kat.: Próza:

            1. miesto: Lucia Dolinajová, VI. A

            2. miesto: Tereza Dolinajová, V. A

            III. kat.: Poézia

            1. miesto: Lukáš Dušička, VII. A

            2. miesto: Kristína Cúciková, IX. A

            III. kat.: Próza

            1. miesto: Sára Veronika Nemčeková, IX. A

            2. miesto: Simon Plekanec, VI. A

            3. miesto: Ema Fajerová, VIII. A

          • Lyžiarsky výcvik

          • Lyžiarsky výcvik v dňoch 23.1.2023 - 27.1.2023 v lyžiarskom stredisku Homôlka. Zúčastnilo sa ho 17 žiakov 7.A triedy. Prvý deň si žiaci preverili zručnosti v ovládaní lyží, základný zjazdový postoj a zjazd po spádnici priamo. Všetci žiaci zvládli jazdu na vleku a jazdu v oblúkoch, každý podľa individuálnych daností a zručností. Druhý deň sa žiaci zdokonaľovali v jazde z obojstranného prívratu. Tretí deň sa učili znožný oblúk. Štvrtý deň bol zameraný na zdokonalenie zjazdu lyžiarskych zručností. Žiaci absolvovali lyžiarske preteky v slalome. V piaty záverečný deň boli voľnejšie jazdy podľa schopností, ktoré žiaci nadobudli. Počasie a podmienky na lyžovanie boli dobré. Prvé tri dni bolo slnečno a posledné dva dni bolo zamračené. Sneh nám vydržal až do konca.

            Počas lyžiarskeho výcviku boli žiaci na krátkych vychádzkach v okolí chaty Homôlka. Boli si pozrieť západ a východ slnka a pokúšali sa postaviť snehuliaka. Každý deň mali žiaci večerný program vo forme spoločenských hier a súťaží. Vo štvrtok bolo vyhodnotenie súťaže v slalome a žiakom boli odovzdané diplomy. P. riaditeľka Mgr. Jana Cvíčelová žiakom priniesla sladkú odmenu a žiaci mali diskotéku. V piatok po obede sa žiaci pobalili a LV bol úspešne ukončený.

          • Karneval ŠKD

          • Dnešný karneval v ŠKD prebehol vo veselej nálade, bolo tam veľa spevu, tanca, súťaží a nechýbalo ani výborné pohostenie.

            Ďakujeme deťom, tvorivým mamičkám a oteckom, ktorí pomáhali zhotoviť krásne a originálne masky.

          • Sánkovačka školský klub

          • Vo štvrtok sa konala v škoskom klube detí sánkovačka. Deti si poriadne užili snehovú nádielku. Aj snehuliaka stihli postaviť. A to všetko pod vedením pani učiteliek z ŠKD Mirkou Štefákovou a Majkou Repkovou.

          • Odznak všestrannosti

          • Rekordných 32 806 žiakov sa zapojilo v tomto školskom roku do projektu Olympijský odznak všestrannosti (OLOV) na Slovensku. Viac ako 21 percent aktívne zapojených žiakov (6928) splnilo podmienky pre zisk niektorého z odznakov. Zlatý odznak získalo 704, strieborný 2061 a bronzový 4163 detí.

            Každý účastník dostal certifikát a tí, ktorí splnili podmienky, dostali aj jednu z úrovní odznakov.

            Žiaci sa presvedčili, ako na tom sú z fyzickej stránky, zároveň sa mohli porovnať so svojimi rovesníkmi. O rok budú mať možnosť zistiť, či sa pohybovo zlepšili alebo zhoršili.

            Podmienky OLOV plnili žiaci druhého stupňa základných škôl 6. ročníka - 9. ročníka:

            Najúspešnejší zapojení žiaci našej školy:

            ZLATÝ odznak: Zuzana Procházková VII.A

            BRONZOVÝ odznak: Lucia Dolinajová VI.A

            Lívia Morkišová VI.A

            Sára Veronika Nemčeková IX.A

            Lukáš Dolinaj IX.A

            Kevin Sondor IX.A

            Za organizovanie meraní sú zodpovední vyučujúci: Mgr. P. Furková, Mgr. A. Baginová, Mgr. N. Juríková

            Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR chce projektom za pomoci učiteľov telesnej výchovy podporiť všestranný pohybový rozvoj žiakov. Cieľom OLOV je zároveň aktivácia detí k pravidelnému športovaniu, motivácia rozvíjať všetky pohybové schopnosti z pohľadu zdravotnej prevencie, identifikácia talentovaných žiakov smerom k ich prípadnej ďalšej športovej výkonnostnej úrovni vo vybranom športe a tiež podpora súťaživosti.

            Najlepší žiaci zo školských kôl budú súťažiť počas marca a apríla na krajských kolách OLOV, odkiaľ sa najlepší kvalifikujú na celoslovenské kolo. Najvšestrannejších žiakov Slovenska v tomto školskom roku spoznáme počas osláv Olympijského dňa v Bratislave 16. júna. Projekt OLOV okrem Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR podporujú aj exkluzívny partner SOŠV TIPOS a hlavný partner SOŠV ALLIANZ.

          • Všetkovedko

          • VŠETKOVEDKO – celoslovenská súťaž o titul najmúdrejšieho medzi najbystrejšími.

            Vedomostná súťaž VŠETKOVEDKO pre 2.-4 ročník je špecifická svojím zameraním – nevyžaduje podrobné vedomosti z jedného izolovaného predmetu, ale prepojenie všetkého, s čím sa deti doteraz v škole alebo v rodine stretli a čo sa naučili: vlastivedu, prírodovedu, slovenský jazyk a literatúru, matematiku, anglický jazyk, informatiku, dopravnú, hudobnú a výtvarnú výchovu.

            Prihlásení žiaci predviedli v súťaži svoje vedomosti, schopnosť čítať s porozumením, logické myslenie a správny úsudok.

            Najúspešnejšou účastníčkou súťaže je:

            Nella Abrahámová z II.A.

            Umiestnila sa so 100% výsledkami na 1. mieste a získala titul Všetkovedko.

            Ostatní prihlásení žiaci získali titul Všetkovedkov učeň:

            Andrea Jurenková II.A

            Nikola Mokrišová III.A

            Daniel Korenačka III.A

            Daniel Martinák III.A

            Valentína Furková III.A

            Illia Ponomarenko III.A

            Daniil Ponomarenko III.A

            Tomáš Michalovič III.A

            Ivana Korenačková III.A

            Nikola Lukáňová IV.A

            Lukáš Pugzík IV.A

            Karolína Hájičková IV.A

            Za organizáciu na základnej škole je zodpovedná pani učiteľka Natália Juríková.

          • Testovanie pohybových zdatností

          • Dňa 21.10.2022 sa na našej základnej škole uskutočnilo testovanie pohybových predpokladov žiakov prvého a tretieho ročníka s cieľom informovať rodičov o stave pohybových predpokladov dietaťa v porovnaní s deťmi, ktoré sú v rámci populačného ročníka SR. Zodpovedné za testovanie Mgr. Natália Juríková, Mgr. Petra Furková.