• Deň Zeme

          •  

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

            Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Oslavujeme ho od roku 1970. Jeho cieľom je uvedomenie si, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné, preto sa treba venovať otázkam životného prostredia a prostredníctvom spoločného celosvetového úsilia chrániť poklady Zeme pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov žijúcich na Zemi. Aj naša škola oslávila tento deň prostredníctvom rôznych aktivít a projektov. Deti prvého stupňa čistili okolie školy, kreslili rôzne obrazové materiály. Ozdobili si priestory družiny motívmi Zeme. Žiaci druhého stupňa na vyučovacích hodinách vytvárali informačné materiály a pekné plagáty. 

          • Slávik

          • Dňa 20.4.2022 sa konala súťaž v ľudovom speve - Slávik Slovenska. Školského kola sa zúčastnilo 12 žiakov z ročníkov 1. až 6.

            I. kategória 1. miesto: Karolína Hájičková

                               2. miesto: Nella Abrahámová

                               3. miesto: Valentína Furková

            II. kategória 1. miesto: Natália Mišincová

                                2. miesto: Lukáš Dušička

                                3. miesto: Dorota Novotková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávik.

          • Noc s Andersenom 2022

          • 17. ročník rozprávkovej Noci s Andersenom na Slovensku sa uskutočnil na našej škole 1. 4. 2022.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc s Andersenom 2022.

            1. 4. 2022 sa uskutočnil 17. ročník akcie Noc s Andersenom. Podujatie, ktoré nieslo názov Z rozprávky do rozprávky, otvorili tancom žiačky 4. a 6. ročníka, pani vychovávateľka s deťmi z ŠKD (1. a 2. ročník) a pani učiteľky divadielkom o Popoluške. Organizačne pomáhali niektorí žiaci 5. – 7. ročníka a vďaka nim, pani učiteľkám, pani asistentkám a pani vychovávateľke, ktoré sa zmenili na rozprávkové bytosti, mali žiaci 1. stupňa možnosť zúčastniť sa dobrodružnej cesty po rozprávkových stanoviskách (Malá morská víla, Cisárove nové šaty, Dievčatko so zápalkami, Snehulienka a 7 trpaslíkov, Popoluška). Jednotlivými stanoviskami sme si pripomenuli nielen svetoznámeho rozprávkara H. Ch. Andersena, ale aj nášho zberateľa ľudových rozprávok P. Dobšinského. Na ceste žiakov viedli indície, prekonávali rôzne prekážky, plnili rôzne úlohy. Po absolvovaní dobrodružnej cesty a úspešnom vyriešení hesla „NECH AJ V ŽIVOTE VÍŤAZÍ LEN DOBRO NAD ZLOM“ vyvrcholila očakávaná akcia, tzv. vankúšová bitka a diskotéka.

            *Akcie sa zúčastnilo sa 56 žiakov 1. stupňa a 12 žiakov 2. stupňa (z toho 33 chlapcov a 35 dievčat).